perjantai 14. heinäkuuta 2017

Nemon muistolle


Nemon matka päättyi 7.2.2017 17 vuoden, kolmen kuukauden ja 13 päivän ikäisenä. Nemon jalat oli menneet niin jo niin huonoon kuntoon, eikä enää jaksanut tehdä kuin lyhyitä lenkkejä, lisäksi vaikka ruoka maistui, silmissä ei ollut enää elämisen halua, oli vain vanhuutta ja väsymystä. 

Nemon lähtö eläinlääkärissä oli rauhallinen, Nemo vain lipui ja nukahti hiljaa pois, silitin ja pitelin häntä tassusta jo pitkän aikaa sen jälkeen kun hän oli jo lähtenyt tästä maailmasta. Nyt Nemo on pienessä valkoisessa ruukussa, jota koristaa kerälle käpertynyt koira ja ruukku on toistaiseksi kirjahyllyssämme omalla hyllyllään, kun emme ole keksineet sille vielä sopivaa paikkaa. Tuntuu silti siltä kuin Nemo olisi koko ajan vierellä, ainakin hän säilyy ja asuu sydämessäni ikuisesti, jätti tassunjäljen sydämeeni, joka ei haihdu pois.  12-vuotias kuopuksemme valitsi jo viime vuoden lopulla tähän kehykseen kuvia Nemosta, nyt on seinällä.
 

Viimeisiä kuvia Nemosta. Eläinlääkärin seinälle joku lapsi oli tehnyt kauniin kuvan koirastaan. Viime vuoden keväällä Launeella, kun olimme siellä evakossa, kuvattu kuva Nemosta. Nemo tykkäsi kävellä Launeen perhepuiston puistossa ja siellä oli hyvä kävellä, koska oli tasaista maastoa eikä mäkistä kuten Liipolassa ja hänellä oli aina kiire päästä ankkalammille. 2 kommenttia:

  1. Niin se aina on. Mutta Nemo onneksi oli elänyt jo pitkän ja hyvän elämän.

    VastaaPoista