sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Erilaisia kimalluksia viikon varrelta (makrotex-haaste)

Jouluvalot ovat ilmestyneet Lahden katukuvaan. Torille on tuotu Launeelta iso hopeakuusi, joka on valaistu yhtä yksinkertaisesti kuin aiempinakin vuonna (minä ihan tykkään), monen lahtelaisen mielestä vähän turhankin vaatimattomasti, kun MM-kisat ovat helmikuussa ja valaistu kuusi silloin vielä torilla. Myös Mariankadun jouluvalot (3.kuva) synnyttivät tänä vuonna lahtelaisia kuohuttaneen episodin, kun uudet jouluvalot todettiin "liian kirkkaiksi" ja niiden tilalle tilattiin uudet lämpimämmän sävyiset jouluvalot, jotka asennetaan paikoilleen vähän ennen joulua. Uudet valot ja niiden asennus sekä vanhojen purkaminen tulee maksamaan noin 70 000 euroa.

Meilläkin on ostoslistalla kaikki uudet joulukoristeet, joulukuusen kynttilät, joulukuusen jalka ja jouluvalot, vanhat kun paloivat melkein kaikki keväisessä häkkivaraston palossa. Joitakin lasten tekemiä joulukoristeita ja -askarteluja olin onneksi säilyttänyt sisällä. Olen jo jouluvaloja ostellutkin, lasten huoneisiin ja työhuoneeseen paperitähdet, olohuoneeseen valokranssin ja keittiöön kynttelikön, jonka jo viikonloppuna laitoin esille. Ensi viikonloppuna virittelen loput jouluvalot.

Joulukuusenkoristeitakin olen ostellut pikkuhiljaa sieltä täältä ja aika valikoivasti. Kun joutuu uusimaan kerralla kuusen koristelun ostelee mielellään vain sellaisia, joista oikeasti tykkää ja jotka miellyttävät silmää. Sokoksesta löysin muutamia kuvioituja lasipalloja ja ostin paketin pienempiäkin kullanhohtoisia lasipalloja, kun aika yhdenmukaisesti olen ostellut juuri kultaisia, valkoisia ja turkooseja joulukoristeita. Myös joitakin lasisia ja kristallisia aion vielä ostaa.

Rappukäytävän lasiin oli ilmestynyt tuollainen aika kiva talvinen hopeahileinen lumiukkotarra, aiemmin ei ole sellaista ollut, joten ilahduin.

Aamulla olin adventtikirkossa Launeen kirkolla. Kirkko oli ääriään myöten täynnä. Oli ihanaa laulaa Hoosiannaa ja käydä ehtoollisella. Kirkon viereen rakentavat jotakin, katsoin kun nosturikin näytti kauniilta valoineen, sekin melkein siellä kimalsi.

Nämä kimallukseni eivät olleet kovin ihmeellisiä kimalluksia, kun ei vain ollut oikeasti paljon aikaa viikolla kuvata (eikä valoa), mutta TÄÄLLÄ lisää oikeasti hienoja kimalluksia.7 kommenttia:

 1. Näistä kuvista tuli mukavan jouluinen olo. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pääsivät nuo joulupallotkin käyttöön ja kuuseen ripustettavaksi. Tykkään joulunalusajasta ja valmisteluista tosi paljon. Harmi kun ei vaan tunnu ikinä ole niille riittävästi aikaa, mutta joulumieli tuleekin onneksi tosi pienistä jutuista. Hyvää Joulua Hosuli.

   Poista
 2. Minäkin olen entisenä lahtelaisena kuullut kovasti tuosta teidän kuusesta ja Maariankadun valoista. Kuohuttavia juttuja tuntuvat olevan. Voi että, Liipola on itselleni kovin tuttu paikka. Yhden kesän olen viettänyt siellä pusikoissa nyppimässä rikkaruohuja.

  Kaunista joulun aikaa teille sinne vanhaan kotikaupunkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on jo kuohut laantuneet ja joulukuusikin sai lisää koristeita oksilleen, pitäisi laittaa siitä kuvakin, mutta on taas ollut olevinaan niin paljon kiireitä, ettei ole ehtinyt tänne blogiin juurikaan.

   Minusta on ihanaa, kun monet yllättävätkin ihmiset sanoo, että Liipola on heille tuttu paikka, vaikka on joo vaan tällainen huonomaineinen lähiö Lahdessa, mutta silti ollut tärkeä paikka yllättävän monille.

   Kaunista joulunaikaa myös sinulle Kirjailijatar.

   Poista
 3. Kiitos Nurkkalintu. Ajattelinkin sinua äsken, että mitä mahtaa sinulle kuulua ja tulin blogissa käymään, kun olen ollut niin paljon hiljaisempi täällä blogissa, kun FB on melkein se sosiaalinen media mitä eniten käytän ja missä olen tosi aktiivinen, niin ilokseni näin täällä hyvän joulun toivotuksen sinulta. Hyvää ja siunattua joulua myös sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista