perjantai 26. elokuuta 2016

Kevät Asemantaustassa

Kevät siis meni evakossa Asemantaustassa. Asuimme oppilastalossa koko viisihenkinen perhe (+ 2 koiraa) ahtautuneena 60 neliön kaksioon. Talossa asui paljon jostain Aasiasta tulleita opiskelijoita. Jokin kalsea irrallisuuden tunnen siellä oli koko ajan, en todellakaan kaipaa sinne takaisin. Koska asunto oli myös väliaikaisasunto, mitään tavaroita siellä ei osannut laittaa paikalleen, vaan elämä koostui lähinnä odottelusta koska pääsee takaisin. Suurin osa tavaroista ja huonekaluista oli tietenkin muuttofirman konteissa, mutta silti, vaikka tavaraa oli huomattavasti vähemmän, kaikki tuntui kaaottiselta, kun tavaroilla ei ollut omia selkeitä paikkoja.

Tuntui siis hyvältä muuttaa takaisin Liipolaan, jotenkin sitä on vain kahdeksan vuoden aikana niin kotiutunut tähän lähiöön, ettei enää osaa ajatella että voisi asua jossain muuallakin (vaikka aivan hyvin tietysti voisi...)

Oppilastalon pihalla ollutta suurta tammea jäin kuitenkin kaipaamaan. Oli mukava istuskella ja lukea suuren puun katveessa. Samoin kaipaan tervapääskyjä, joita lenteli siellä iltaisin paljon enemmän ja myös pupujusseja, joita oli joka paikassa. Yksi iso pupu viihtyi aina makoilemassa pihallamme heinikossa ja välillä niitä loikki ja kisaili pihalla kolmekin yhtä aikaa.

Myöskin perhepuisto ankkalampineen tuli tutuksi koirien ulkoilutusreittinä ja 16-vuotiaalle Nemolle oli tietysti kiva kun ei ollut mäkiä joka paikassa kuten Liipolassa. Nemo tykästyi ankkalampiin ja perhepuistoon kovasti ja aina kiskoi lampia kohti.
 
Myös radiomastoja kuvailin paljon ja joka ilta ja eri iltaruskossa näyttivät erilaisilta. Hienoa kun Lahdessa on tällaiset niin näkyvät ja vaikuttavat maamerkit, ihan ovat kuin Eiffeltornit (kuten moni on sanonut) paitsi, että Lahdessa on eiffeleitä kaksin kappalein :)

Talon edessä kasvanut suuri ja minulle rakkaaksi tullut tammi. 

Räkättirastas teki pesänsä yhden asunnon ulkovalaisimen päälle. Jäi näkemättä onnistuiko pesintä vai ei.          
Asemantaustassa oli menossa koko ajan jotain remonttia kuten muuallakin Lahdessa.

Söpönen :)

Perhepuistoa. Taivaan horisontti aukeni Launeella laajana ja samoin upea pilvitaivas ja auringonlaskut.
Nemo siellä pienenä jossain kaukana 
Sirkuskin tuli käymään yhtenä iltana. Seuraavana iltana oli jo poissa.                   
Toinen Eiffeleistä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti