maanantai 29. elokuuta 2016

Karjuva leijona ja muita Korkeasaaren elämyksiä

Eilen käytiin perheen kanssa Korkeasaaressa. Oli hieno aurinkoinen päivä ja kaikki muutkin Helsingin lapsiperheet näyttivät eilen suunnanneen Korkeasaareen sillä parkkipaikan metsästämiseen meni ensin puoli tuntia. 

Edellisestä Korkeasaaren retkestä oli kulunut jo sellainen kymmenen vuotta ja täytyy sanoa, että nyt oli huomattavan paljon mukavampaa. kun lapset ei enää olleet pieniä ja niin vahdittavia ja pystyi enemmän keskittymään eläinten tarkasteluun. Kissalaakson pedot olivat hienoja, amurintiikerille oli syntynyt nyt kesällä pentuja, mutta oli kauempana lepäilemässä pentujensa kanssa. Sen sijaan kaksi nuorta amurinleopardia oli valveilla ja kovin leikkisiä, painivat ja kisailivat keskenään. Ihanat paksut tassut oli näillä isoilla kissapedoilla.

Jossain vaiheessa eksyin muusta perheestä ja kännykästäni oli akku loppu, joten aika pitkään meni että löysin heidät (tai he löysivät minut) ja olikin aika orpoa seikkailla saaressa yksinään ilman mitään tietoa mistä voisin muut löytää. Voin kuvitella miltä sellainen eksyminen tuntuisi pienestä lapsesta, joten Korkeasaari jos mikä on paikka, missä kannattaa katsoa lasten perään tarkkaan. Yllättävän suuri ja sokkeloinen saarikin se on. 

Käytiin kahvilla Pukki-ravintolassa ja olin vähän pettynyt tarjontaan, voisivat perustaa kahvilan, joka perustaisi noutopöydän sijaan vaikka hyvälaatuisiin kahvilatuotteisiin. Pukki-ravintolan pihalla vaelsi paljon riikinkukkoja ja oli hauskaa kun niitä oli levittäytynyt joka paikkaan, talon katoille, patsaiden päälle ym. 

Enemmänkin olisin voinut käyttää aikaa eläinten kuvaamiseen ja katsomiseen ja joiltain osin käynti ja vain pintaraapaisuksi, nähtävää kun Korkeasaaressa on niin paljon. Vaikuttavin elämys oli kuitenkin kun illan puoleen ennen kuutta kissalaakson urosleijona alkoi karjumaan. Käytiin katsomassa sitä, siellä se vaelsi ja karjui ja karjunnan päätteeksi haukkui kuin koira :) Isot pedon hampaat sillä oli ja hengitys löyhkäsi kauas asti. Kun lähdettiin pois, leijonan mylvintä kaikui koko saaressa.
Amurinleopardi
             
Nuoret amurinleopardit leikkivät  
Ihanat paksut tassut

Punapanda


Riikinkukkoja seikkaili siellä täälläJotakin telttaa kuljettivat sokkona. Otin kuvan kun oli niin hauskan näköistä.

Kaksi kuningasmerikotkaa
 


Ensimmäisen kerran kun kävin katsomassa karhua, torkkui lammen vieressä ja oli kuumissaan, sitten nousi siitä vähän jaloittelemaan.

Toinenkin karhuista otti rennosti

Toisen kerran kun käytiin katsomassa karhuja, ensimmäinen karhu oli herkuttelemassa puolukoilla

Karhun turkki näytti niin pehmeältä, että teki mieli silittää sitä :)

Karjuva urosleijona

Leijona käveli edestakaisin ja piti hirveää karjuntaa.

Kun tultiin Korkeasaareen toisella rannalla oli joku purjehdustapahtuma

Merihaan puoleisella rannalla oli joku kaljaasi tai muu vanha alus telakalla. Mikähän mahtaa olla?

Hienot isot puuveistokset toivottavat vieraat tervetulleeksi Korkeasaareen Mustikkamaan sillan portin luona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti