lauantai 22. helmikuuta 2014

Tanssi

Valokuvatorstain 315. haaste on Tanssi.

Viime kesänä talossa oli pihajuhlat, siellä tanssittiin :)Runotorstaissa oli sama aihe. (En ole juuri kirjoitellut runoja, mutta kokeilin nyt tätäkin…)

TANSSI

Ei se ole niin helppo tanssia,
vaatii uskallusta heittäytyä tanssin pyörteeseen
iloita ja nauraa kuin pieni lapsi
riisua naamio ja antaa mennä
uskaltaa epäonnistua
tanssia vain koska tanssituttaa

Minua joku vieras pyysi tanssimaan,
kauhistutti
melkein kuin olisi pitänyt kiivetä Mount Everestille
harmitti,
mitä oikein pelkäsin
mitä minulle oli tapahtunut,
kun en enää tanssiakaan halunnut ja osannut

Jonakin päivänä vielä tanssin
uskallan heittäytyä tanssin pyörteeseen,
olla välittämättä ja ajattelematta mitään,
pyöriä vain kuin pieni lapsi

5 kommenttia:

 1. Kuva tanssivista tytöistä ja tekstisi loppu "rimmaavat yhteen" hienosti. Samoin tunnistin tunteen, jossa ruuhkavuosina tanssi ei kauheasti kuulunut elämään, mutta kyllä se tanssi tulee sieltä takaisin, Mirja :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista RosaRugosa :) Joo, tuossa samaisessa tilaisuudessa joku pyysi tanssimaan ja yllätyin, kun en osannut edes ajatella lähteväni tanssimaan, ihan kuin moinen tanssi ei kuuluisi elämääni ollenkaan ja olisi koskaan kuulunutkaan. Tytöt sen sijaan tanssivat iloisesti ja vapautuneesti, kuin olisivat aina tanssineet. Kyllä nämä ruuhkavuodet tosiaan imevät mehut aika tavalla ja sitä ei huomaakaan, kun on sellainen pieni stressi koko ajan päällä. Mutta jos vielä saisi mentyä jossain vaiheessa tanssikurssille tai jotain…:)

  VastaaPoista
 3. Kaikilla oli mukavaa - iloisia ilmeitä ja vauhdikasta liikuntaa

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään kovasti tanssia, vaikka tällä haavaa en käykään tanssitunneilla tai yhtään missään tanssimassa. Mutta joku siinä on, kun unohtaa itsensä ja tanssii...se on mahtava tunne.

  VastaaPoista
 5. Pappilanmummo: Oli siellä todellakin iloinen meno, pieni kahden hengen orkesteri oli tanssittamassa, lauloi Satumaa-tangoja jne...

  Kirjailijatar: Minä kävin joskus 11-vuotiaana Åke Blomqvistin tanssikoulun, Åke Blomqvistkin tanssitti minua (siis näytti jonkun liikkeen) muutaman kerran ja sen tanssikoulun jälkeen oli tunne että osaa tanssia nämä tärkeimmät tanssit. Sitten tanssit vaihtui lähinnä discotanssiin/jorailuun tanssilattialla, mutta todellakin mieskin on joskus puhunut, että lähdettäisiin tanssikouluun. Vielä vaan emme ole saaneet aikaiseksi :)

  VastaaPoista