perjantai 3. tammikuuta 2014

Joululoman projekti
Jouluostoksilla näin Da Vincin maalauksesta tehdyn palapelin, josta tuli mieleen, että olisipa kiva tehdä pitkästä aikaa taas palapelejä. No se Da Vinci jäi ostamatta, mutta joululomalla muistui mieleen, että meillähän on jo varmaan 15 vuotta kaapissa ollut (aikoinaan joululahjaksi ostettu) 3000n palan palapeli, joka on jäänyt kasaamatta, koska ei ole keksinyt missä sitä oikein kasaisi. No tartuin kuitenkin härkää sarvista ja aloitin viisi iltaa sitten kasaamaan tätä palapeliä keittiön pöydälle. Mieskin innostui ja niinpä viimeiset päivät, uusi vuosi mukaanlukien sujuivat tiiviisti palapeliä kasaten. Ruokapöytää ei tosin voinut käyttää syömiseen vaan piti syödä muualla :).

Päivän hitti oli Robinin Puuttuva palanen, jota tytöt samaan aikaan lauloivat Singstar-pelissä, jonka saivat joululahjaksi. Neljä päivää siihen kasaamisen sitten meni ja eilen illalla saimme sen valmiiksi. Aihekin oli lopulta mitä jouluisin, kuvittelin maalausta pelkäksi talvimaisemaksi, mutta siinähän onkin Maria ja Joosef matkalla Beetlehemiin. Taiteilija Pieter Bruegel oli vain käyttänyt taiteellista vapauttaan.

Täällä maalaus kokonaisena ja täällä vähän analyysia maalauksesta. Palapeli oli niin iso, että en saanut sitä kunnolla mahtumaan kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti