maanantai 29. heinäkuuta 2013

Lauran kauppa VääksyssäLauran kauppa on oikea tavarataivas, tosin harvemmin sieltä osaa ostaa mitään, ainoastaan kiertelee ihmetellen mitä kaikkea kaupasta löytyykään. Nukkekotiharrastajille kaupassa on kokonainen nurkkaus täynnä nukkekotiin sopivaa tavaraa, samoin Lauran kaupassa on ikuinen joulu, koska yksi huone on pyhitetty kokonaan joulukoristeille. Oman puutarhan omistaville kaupan etupihalta löytyy toinen toistaan näyttävämpää koristetta.

Lauran kaupan sisääntuloa vartioivat jyhkeät leijonapatsaat. Sopisivat lähinnä niille, jotka omistaa kartanon.

Lauran kaupan omistaja Laura Susi on tunnetun taidemaalari Nanna Suden äiti.

Päivitystä. Leijonapatsaat olivatkin näköjään poistuneet kaupan edestä, kun siellä viimeksi kävin. Aika pitkään kuitenkin olivat paikallaan, viime kesästä asti, joten ajattelin, että ovat ihan pysyvä koriste. Ehkä joku rikas oli ostanut ne kartanonsa sisääntulon koristeeksi.

4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana puoti...tuonne, kun pääsisi oikein ajan kanssa tutkimaan....:)

  VastaaPoista
 2. Tuonne kannattaa tosiaan mennä, jos Vääksyssä sattuu poikkeamaan. Kaupassa menee tosiaan aikaa, kun nähtävää on niin paljon. Yläkerrassa on myynnissä myös toinen toistaan hienompia vaatteita, enimmäkseen tunikoita ja mekkoja.

  VastaaPoista
 3. Voi ihme, minulta on tuommoinen kauppa mennyt aivan huomaamatta, vaikka Vääksyssä käydään aina kaupassa ja se on meidän mökkipaikkakunta! Täytyypi joskus katsoa tarkemmin, mistä sen löytäisin.

  VastaaPoista
 4. Lauran kauppa on vanhassa Vääksyssä siellä vanhan linja-autoaseman vieressä, samalla kadulla missä on Kaisan tupaleipomo (toimii vain kesäisin ja talvisin yhtenä sunnuntaina ja sieltä saa tosi herkullisia leivonnaisia). Samalla suunnalla on myös muita kivoja sisustusliikkeitä. Kannattaa poiketa vanhaan Vääksyyn, siellä on yllättävän paljon nähtävää, ainakin kesäisin.

  VastaaPoista