maanantai 15. lokakuuta 2012

Liipolan koulu odottaa purkua
Koulu paljastui homekouluksi ja oppilaat lähtivät evakkoon jo viime vuonna. Ihan pienimmät alakoululaiset jäivät kentälle pystytettyyn parakkikouluun ja isommat kuljetetaan muihin kouluihin.

Vielä rakennuksessa toimii kirjasto ja hammashoitola ja jumppasalissakin taitaa olla vielä toimintaa. Mutta suurin osa ikkunoista on peitetty isoilla vanerilevyillä ja koulu vain odottaa pääsyä maan tasalle. Mikään kaunis koulu kyllä koskaan ollutkaan, kuten kuvista näkyy.

Uusi koulu on jo luvattu ja tulossa muutaman vuoden sisällä, eikä yksin koulu vaan kokonainen monitoimikeskus. Upeaa Liipolan kannalta. Ehkäpä monitoimikeskuksen myötä ostarin aluekin saa parannusta osakseen, on nyt perin ankea.

4 kommenttia:

 1. Tuttu koulu, tuolla olen käynyt jumpassa ja kirjastossa. Olen myös tehnyt opikeluun liittyvän päättötyön koulun oppilaiden parissa. Aika ankea rakennusryhmä. Hienoa, jos tulee tilalle uusi kompleksi. Liipola on näin pääkaupunkiseutulaisen silmin upeaa, vehreää jopa rauhallista aluetta, jota turhaan aliarvioidaan. Liipola ansaitsee ehdottomasti monitoimikeskuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Liipolaa ihan turhaan aliarvioidaan ja juuri lahtelaiset ovat niitä, jotka aliarvioivat Liipolaa eniten. Itsekin kun asuin pääkaupunkiseudulla 10 vuotta, niin tarkastelee vähän eri vinkkelistä, ei ole mitään ennakkoluuloja takana vaan voi tarkastella paikkaa sellaisena kuin se on.

   Lähiöksi Liipola on aika vehreä, luonnon keskellä ja oikeastaan tosi hiljainen ja 70-luvun taloissa on aika kivat, käytännöllisemmät asunnot, paljon enemmän tilaa ja isompia huoneita kuin näissä nykyajan kerrostaloissa. Ei ole oikeastaan mitään pahaa sanottavaa, mitään kiirettä ei ole myöskään muuttaa pois. Toivon kyllä, että ohitustietä ei koskaan rakennettaisi, niin Liipola vastedeskin pysyisi rauhallisena. Rakentaisivat ohitustien sinne Renkomäkeen, tulisi paljon halvemmaksikin.

   Poista
 2. Surullista! Oma rakas kouluni, joka uutena oli jo liian pieni koulu ja se pullisteli oppilaista. Nyt se on sitten tuollainen rappioslummi. Rakentakaa samanlainen tilalle, mutta niin, että se kestää seuraavat 200 vuotta. Ei voi kuin ihmetellä, miksi tuollaista laatua on aikanaan saanut tuottaa. Ei kait kenellekään tulisi mieleen, että Lahden Lyseo tuosta vain purettaisiin saati joku uskaltaisi Lahden Yhteiskoulun nurkkaa kaivurilla hajottaa!

  VastaaPoista
 3. Totta, eihän Liipolan koulu ollut kuin vajaa 40 vuotta vanha (vihittiin 1975) ja noin lyhyessä ajassa meni homeeseen. Sama tosin tapahtui Liipolan asukastuvalle, joka oli vielä uudempi rakennus (ehkä 90-luvun lopulla rakennettu) Liipolan huipun päällä. Sekin purettiin muutama vuosi sitten.

  Niin sitä voi kysyä miten näillä nykyisillä rakennustekniikoilla saadaan tehtyä talo, joka kestäisi vähintään 200 vuotta, Lahden lyseon rakentamisen aikaan se tekniikka vielä osattiin. Mutta toivottavsti virheistä on nyt ainakin vähän opittu ja varmasti tulee ainakin kauniimpi ja monin tavoin toimivampi rakennus tilalle, jos ei muuta.

  VastaaPoista