lauantai 17. joulukuuta 2011

Tulitikut esille

Viime viikolla täytin uudelleen keittiön seinällä olevan pienen lokerikon, aiemmin sinä on ollut sekalaista koriste-esinettä.

Äitini oli 70-luvulla töissä Jokelan tulitikkutehtaalla ja lapsuuteni asuin ja vietin Tikkukylässä, tulitikkutehtaan työntekijöille tarkoitetulla asuntoalueella. Minulla on pitkään ollut parisenkymmentä punttia vanhoja tulitikkuja (lapsuudenkodissa meillä oli niitä aika paljon), joten otin niistä erilaisia askeja esille.

Vanhat rasiat ovat hienoja, rasiat on tehty jostakin puumateriaalista, etiketit ovat askin pintaan liimattuja paperilappuja ja miten hienoja nuo mainokset onkaan. Syttymispintakin on jotain sellaista tehoainetta, että ei tarvitse kuin kerran raapaista niin jo tulitikku syttyy.

Tykkään kun näissä on visuaalisuuden lisäksi omakohtainen ulottuvuus, tikut ovat siinä seinällä muistuttamassa juurista ja lapsuudesta, vähän kuin olisi saanut palan Jokelan tulitikkutehdasta seinälleen..

2 kommenttia:

  1. Kiva lapsuuteen ja historiaan liittyvä koriste ja kaunis samalla. Nykyajan tulitikkuaskit ovat huonoja raapaista, tulta ei meinaa saada millään aikaiseksi ja tikut katkeavat. Olet sitten hieman niinkuin tulitikkutehtaan tyttö :)

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä, tosi huonoja ovat nykytulitikkujen raapaisupinnat, kehitys ei tulitikuissa ole ainakaan mennyt yhtään eteenpäin. Onhan toki sytkärit, mutta aika sieluttomia ovat verrattuna tulitikkuihin.

    Aivan, tulitikkutehtaan tyttöjä ollaan :)

    VastaaPoista