torstai 3. marraskuuta 2011

TällaistaElämä on kaikenlaisia ikäviä möykkyjä täynnä. Poika kadotti 2 viikkoa sitten puhelimensa, puhelimeen ei saanut yhteyttä ja saldo pysyi yli viikon ajan samana, joten oletin että puhelin ei ole joutunut ainakaan vääriin käsiin ja siksi en katkaissut liittymääkään, vaan päätin jäädä seuraamaan, jos puhelin vielä löytyisi. Mitä lienen ajatellut. Maanantaina tarkistin taas saldon, en ollut tarkistanut sitä muutamaan päivään ja järkytyin aika lailla, joku oli soitellut palvelupuheluja yli viidensadan euron edestä. Tein rikosilmoituksen ja poliisi tutkii jos tutkii. Ikävä yllätys oli se, että operaattori ei enää suostu antamaan puheluerittelyä siitä, mitä puheluja puhelimella on puhuttu ja mistä kaikesta tuo hirvittävä summa koostuu, vaikka kyse on minun nimissäni olevasta ja minun maksamastani liittymästä. Kuulemma puhelinta luvattomasti käyttäneelläkin on yksityisyydensuoja. ? En vain ymmärrä. Olen varma, että sen, joka käytti luvattomasti puhelinta voisi helpostikin jäljittää näiden puhelujen perusteella, mutta jos poliisi ei viitsi tutkia, niin sitten joutuu vain maksamaan jonkun toisen rikollisella tavalla hankkiman hyödyn.

Olen vain hirvittävän pettynyt, pettynyt ihmisiin (miten joku voi olla näin häikäilemätön, käyttää maksullisia palveluja viidensadan euron edestä jonkun vieraan ihmisen laskuun ihan lyhyessä ajassa) ja pettynyt tähän yhteiskuntaankiin, tuntuu, että tälle yhteiskunnalle kelpaa ainoastaan maksajaksi ja siinä sitten kaikki.

Oma ajattelemattomuuteni pudotti elämääni ikävän möykyn, joka olisi ollut väistettävissä ja se harmittaa minua nyt tosi paljon. Mutta saan rauhan siitä ajatuksesta, että selvitän asiaa niin pitkälle kuin voin ja sitten kun en enää pysty tekemään asialle mitään, jätän loput Jumalan käsiin.

On sitten muita vähän isompia huolia, joille en taas pysty itse tekemään mitään. Voin vain laittaa kädet ristiin ja laskea huoleni kokonaan Jumalan käsiin.

7 kommenttia:

 1. Voi harmi...:(

  Tuntuu, että nyky ihmisillä ei ole minkäänlaista omaatuntuo, ei ole väliä mitä tuisen omaisuudelle tehdään.

  Toivottavsti asia ratkeaa eduksenne.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irmastiina. Joo juuri luin tällaisesta vastaavasta tapauksesta, Lahdessa tämäkin sattunut, 17 v poika oli saanut käsiinsä itseään vanhemman miehen ajokortin, oli onnistunut hankkimaan tällä ajokortilla puhelinliikkeistä itselleen ja kavereilleen kännykät ja pojat olivat sitten tilailleet puhelimilla kaikenlaista (pizzaa, elokuvalippuja) 15 000 euron edestä. Mies ihmetteli kun tuhansien eurojen puhelinlaskuja alkoi tulla kotiin ja vain siksi, että ajokortti oli jossain vaiheessa päätynyt vääriin käsiin. Voi vain ihmetellä tällaista häikäilemättömyyttä. Näillä nuorilla ei ollut mitään tajua oikeasta ja väärästä. Ilmeisesti kukaan ei ole koskaan heille opettanut mitä saa tehdä ja mitä ei.

  Täällä Liipolassakin on lapsia, jotka varastelevat kaupoista tavaraa. Useammasta tällaisesta tapauksesta olen viime aikoina kuullut. Aika matalaksi vetää mielen...

  Vähän vaikuttaa siltä, että joudumme tuon laskun maksamaan, eikä tekijää saada kiinni, vaikka puhelinta luvattomasti käyttäneen varmaankin saisi selville näistä puheluista. Viimeksi tänään kävin poliisilaitoksella hakemassa uuden rikosilmoituksen, mutta saa nähdä edes tutkiiko tätä koskaan kukaan.

  Toivotaan tietysti parasta.

  VastaaPoista
 3. Toivon kaikellani, että puhelinasiassa oikeus voittaisi.
  Mitä ikinä taakkanasi onkin, jaksathan vain luottaa, että vahvat käsivarret meitä tarpeen tullen kannattelevat. Suru on ilon eteinen.
  Voimia ja siunausta sinulle. Valonpilkahduksia marrasharmaaseen!

  VastaaPoista
 4. Ai niin vahingosta viisastuneena laitoin nyt lasten puhelimiin palvelunumeroeston ja saldorajan. Lapset puhuvat ja käyttävät puhelimiaan niin vähän (lähinnä kotiin soittamiseen), ettå en ole nähnyt niitä tarpeelliseksi. Niin minun olisi pitänyt tälle kadonneellekin puhelimelle tehdä, laittaa vain kaikki palvelunumeroestot ja saldoraja päälle, niin liittymää ei olisi tarvinnut sulkea ja olisin voinut edelleen valvoa sitä ja parhaimmassa tapauksessa nähdä mihin puhelin oli päätynyt. En tiedä olin varmaan niin väsynyt tai jotain kun ei edes käynyt mielessä.

  VastaaPoista
 5. Hei Tinttarus :), kiitos paljon sanoistasi, toivotaan näin. Ehkä kaikella on tarkoituksensa, jopa tällaisella, mistä sen koskaan tietää, yksin Jumala näkee koko kuvan.

  Olen todellakin huomannut, että kaikenlaiset koetukset, pienet (joihin tämäkin ikävä juttu viime kädessä lukeutuu, kyse on kuitenkin vain rahallisesta menetyksestä) ja suuret vahvistavat uskoa ja opettavat turvautumaan enemmän ja enemmän Jumalaan. Kun omat voimat ja mahdollisuudet loppuvat, siitä vasta alkaa Jumalan työ.

  Oikein hyvää ja siunattua viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 6. Tämä on niin totta:
  "Elämä on kaikenlaisia ikäviä möykkyjä täynnä."

  Kurja kohtalo kännykälle joutua väärintekijän käsiin. Todella harmillista, että sitä laskua ehti tulla noin paljon.
  Rukoillaan yhdessä tämän asian puolesta, että teidän ei tarvitsisi maksaa tuntemattoman tekosia. Rukoillaan tämän häikäilemättömän ihmisen puolesta myös!

  Muistan rukouksin sinun isompiakin huoliasi. Kaikki asiamme ovat myös Jumalan asioita, sillä olemme Hänen lapsiaan.
  Taivaan Isän täysihoitoa ja rauhaa koko perheelle! <3

  VastaaPoista
 7. Hei Nurkkalintu. Kiitos kun muistat meitä ♥

  Taivaan Isän huolenpitoa ja rauhaa myös sinulle ja perheellesi

  VastaaPoista