torstai 7. heinäkuuta 2011

Ukkosti

Sunnuntaina Lahdessa oli kova ukonilma, Mukkulassa oli satanut golfpallon kokoisia rakeita ja Jokimaan suurraveja jouduttiin siirtämään, kun ravirata lainehti vettä ja ukkonen oli koko ajan päällä. Täälläkin ukkonen oli päällä puolisen tuntia, jatkuvasti rysähteli jossain lähellä. Pikkukoira pelkäsi ukkosta ja meni sängyn alle piiloon ihan perimmäiseen nurkkaan. Vanhempi koira ei perustanut ukkosesta yhtään. Ukkonen sitten siirtyi, mutta taukoamaton jyly kuului horisontista, ihan kuin kaukana olisi ollut sotatanner. Sana ukkosrintama sai ihan uuden merkityksen ja sävyn.

Erikoista sinällään, ukkosalue oli hyvin kapea ja salpausselän päällä. Äitini kertoi, että Hyvinkäällä ei ollut satanut yhtään, siskon kertoman mukaan myöskään Orimattilassa ei ollut satanut vaan kuivaa oli edelleen molemmilla paikkakunnilla.
2 kommenttia:

  1. Jos en nyt muista ihan väärin, niin meillä pääkaupunkiseudulla ei ole satanut juhannuksen jälkeen ollenkaan. Mukavia tunnelmakuvia.

    VastaaPoista
  2. Joo erikoista, että viime sunnuntain ukkosmyrsky oli näin paikallinen, vaikka oli niin voimakas, olisi luullut rintaman yltäneen isommallekin osalle Etelä-Suomea. Onneksi tämä kesä on kaikenkaikkiaan kuitenkin ollut sateisempi kuin viime kesä, niin luonto on pysynyt vihreänä. Pitkät kuivat jaksot, kuten viime kesänä oli, kuivattavat nurmikon ja puut ikäviksi. Sanoisin, että tänä kesänä on ollut aika sopivat säät, sopivasti lämmintä ja sopivasti välillä viileämpää. Pitkät jaksot samanlaista säätä puuduttavat.

    VastaaPoista