keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Lapsuusmuistoja (Anttilan katalogista 1974)

Kaikki niin tuttuja, mutta pitkään unohduksissa olleita asioita lapsuudesta. Inkkariteltta, kotkaleija (joka ei lentänyt oikein hyvin). Kaverin vanhemmilla oli tuollainen oranssi huvilateltta, muistan kuinka ikkuna verhoineen oli niin hieno. Monet kesäpäivät makasimme teltassa ja luimme Aku Ankkoja ja muita sarjakuvalehtiä, muutaman kerran taisimme yöpyäkin teltassa. Punainen grilli meillä oli myös, äitini poltteli siinä hiilien sijaan männynkäpyjä. Ja puhallettavat disneyhahmot muistan myös. Lapsuudessani tavaravalikoima oli niin paljon rajallisempi kuin nykyään, melkein kaikilla lapsilla oli aina samat jutut.

Anttilan katalogi vuodelta 1974 avaa uudestaan pienen unohtuneen palan lapsuutta. Haluan muistaa lisää unohtuneita asioita.


4 kommenttia:

 1. Tuttu inkkariteltta. Tuo täytti tarpeensa minulle ja pikkuveljelle 70-luvulla. :)
  Ei paljon valikoimaa ollut..

  VastaaPoista
 2. Meidänkin lapsilla oli tuollainen inkkariteltta :)

  Siunausta ja varjelusta kesäänne!

  VastaaPoista
 3. Minulla ei koskaan ollut tuota inkkaritelttaa, mutta useammalla kaverilla oli, joten on jäänyt elävästi mieleen. Joo valikoimat oli todellakin rajalliset, kun kaikilla oli samanlaiset :) Ehkä tuollaisia vieläkin valmistetaan, aika klassikkomalli taitaa olla.

  Kiitos Nurkkalintu, Siunausta ja varjelusta teidänkin kesäänne!

  VastaaPoista
 4. Mulla oli 80-luvun lopulla tuollainen perhosleija, ja velipojilla kotkaleijat. Ne oli varmaan vähän päivitettyjä, muistaakseni perhosessa oli hieman eri sävyt. Niistä ei oo tullut yhtään kuvaa niin oli kiva löytää tämä! Ne ei tosiaan lentänyt hyvin, mutta jotenkin tuon kuvan näkeminen tuo mieleen ne kesät, lähikaupan hajun, mistä leijat ostettiin, varaston hajun, mistä kesätamineet kaivettiin keväällä, silloiset jäätelöt (ei ole enää samoja) ja sen huolettoman menon joka lapsen kesään kuului... Toivottavasti omilla lapsilla on nyt samanlaista, kun itsestä on tullut sellainenkin murehtija joka ei osaa ottaa tarpeeksi rennosti.

  VastaaPoista