lauantai 7. toukokuuta 2011

Säihkettä

Englannin kuninkaalliset häät palauttivat taas mieleen lapsuusmuistoja, miten upeita kuninkaalliset ja missit myös (etenkin Anne Pohtamo) olivat pienen tytön mielessä. Äidin sisko asui Lontoossa, Englannissa (ja asuu vieläkin, äitini vain ei ole juurikaan ollut yhteydessä siskoonsa) joten siksi myös varmaan nämä Englannin kuninkaalliset tuntuivat aivan erityisen upeilta.

Muistan kun kuningatar Elisabet oli tulossa käymään Suomessa UKKn vieraana (1976) ja vierailua odotettiin kovasti. Pikkuseurassa (luin ahkerasti Seuraa ja varsinkin Arja-tädin Pikkuseuraa) oli kilpailu, jossa sai piirtää kuningatar Elisabetin. Halusin kovasti osallistua kilpailuun, mutta jotenkin kuningattaren piirtäminen tuntui vaikealta. Siskon kaveri tuli silloin käymään ja hän oli siinä apuna tsemppaamassa, piirsin kuningattaren kävelyttämässä pientä koiraa ja olin tosi ylpeä piirroksestani. Lähetin työn kilpailuun ja odotin kovasti sen pärjäävän :), eritoten kun 3 parasta työtä lähetettiin kuningattarelle itselleen. Mutta eihän työ menestynyt eikä sitä pettymyksekseni myöskään julkaistu, vaikka monta kuningatarta esittävää piirustusta julkaistiin sitten myöhemmin.

Löysin kirpparilta saman Seuralehden jossa oli tuon kilpailun ohje. Hauska löytö. (Ylempi kuva on myös jostain kirpparilta löydetystä 50-luvun Eeva-lehdestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti