perjantai 1. huhtikuuta 2011

TassupotilasPentu loukkasi muutama viikko sitten vasemman etutassunsa. Keittiön ruokapöydälle oli jäänyt kuopukselta lautaselle porkkanaraastetta (oma vikani, kun en korjannut sitä heti pois vaikka näin lautasen pöydällä), kaikenlaisen ruoan perään kovasti oleva pentu oli kiivennyt penkin päälle, kurkottanut siitä pöydälle tai kiivennyt pöydälle, syönyt porkkanalautasen tyhjäksi ja sitten jotenkin livennyt/pudonnut/hypännyt pöydältä. Pennulta oli samana päivänä leikattu kynnet, joten on mahdollista, että jotenkin lipesi pöydän reunalta kun oli penkin päältä kurkottamassa lautaselle. En nähnyt miten sieltä pöydältä putosi, koska olin toisessa huoneessa, mutta kuulin kun pentu alkoi ulvoa yhtäkkiä kauhealla äänellä, menin äkkiä keittiöön katsomaan ja näin kuinka pentu tuli pöydän luota ja roikotti etutassuaan ilmassa ja ulvoi surkeasti. Näin tyhjäksi syödyn lautasen, joten arvelin mitä oli tapahtunut.

Pennun jalka oli kaksi viikkoa kipsissä (tuollaisessa turkoosinvärisessä, kalakuvioisessa kipsissä), röntgenkuvissa näkyi nivelessä murtuma, nyt jalka on tukisiteessä ja murtuma on alkanut luutua. Lenkillä pentu käyttää välillä jalkaansa, juoksee ja käveleekin sillä, mutta ei se vieläkään ole parantunut. Jostain luin, että 3-6 kuukauttakin voi mennä tällaisten murtumien paranemiseen. Täytyy vain toivoa ja rukoilla, että jalka paranee. Tosi kurjaa, että tuli tällainen.

Kaksi ylempää kuvaa on samalta päivältä, jolloin tassu loukkaantui (kuvissa vielä terve tassu). Tuoreita kuvia ei ole kun kameraa ei ole pariin viikkoon ollut käytössä, mutta pentu on energinen ja leikkisä oma itsensä ja mennä viuhtoo sen kipeän tassunsakin kanssa.

3 kommenttia:

 1. Voi pientä ahnetta reppanaa. Toivotaan, että tassu paranee loppuun saakka. Taivaan Isän huolenpitoa Neo-koiraystävälle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Trina :) Toivotaan näin, kovin kurjaa, kun tällainen sattuu pienen koiran elämän alussa. Mitään muuta en toivoisi, että Neon tassu alkaisi taas toimia kuten pitää.

  VastaaPoista
 3. Olen muistanut tassupotilasta rukouksin, vaikken olekaan jättänyt tänne viestiä :)
  Vahinkoja sattuu pikkukoirillekin. Kaikkea kun pitäisi ehtiä tutkia ja tarkastaa ... ja vähän maistaakin.

  VastaaPoista