perjantai 25. helmikuuta 2011

Pikkukoiran piilopaikkaPikkukoira Neosta ja pikkukoiran edesottamuksista on ollut meille paljon iloa. Ikää on nyt 4 kuukautta. En voi olla näkemättä siinä pientä pelokasta villiä sudenpentua, joka yrittää opetella selviytymään tässä maailmassa ja joka välillä siksi haluaa hakeutua pesäluolan turvaan. Pikkukoiralla on oma kori, mutta paljon ei siinä viihdy, varmasti jos olisimme varanneet sille pesäluolaksi laatikon/kuljetuskopan viihtyisi siellä, mutta on sitten itsekin löytänyt pesäluolan korvikkeita, kuten kuvasta näkyy. Tykkää aina välillä mennä tyttöjen kerrossängyn alle tai sitten vaihtoehtoisesti olohuoneen kaapin alle, sinne sitten jää kuikuilemaan ja varastaa joskus jonkun lelunkin mukaan.

Pikkukoira on saanut vähemmän mairittelevia lempinimiä, kuten hönö, hömelöinen ja höntti-pösilö. On vain niin rakastettavalla tavalla sellainen hölmö höseltäjä, mutta fiksu kuitenkin. Mikään yltiövilli pentumme ei ole kuitenkaan vaan sopivan villi ja leikkisä, aivan kuten pennun pitää ollakin. Jos lähden jonnekin suljen pikkukoiran ovien taakse keittiöön (varmuuden vuoksi vain, jos koirille vaikka tulee jotain toraa keskenään) ja on siellä ihan kiltisti, ei jää haukkumaan tai kärsi eroahdistuksesta, yleensä vain nukkuu. Mutta on pikkukoira myös hyvä vahtikoira, jos porraskäytävästä kuuluu mitä vain ääniä, on heti ovella varoittamassa kumeasti vuf-vuf-vuf, mutta muuten ei onneksi paljon hauku. Olen ihan iloinen, että pikkukoira on näinkin valpas, hyvä, että talossa on vahti, isompi koira on niin luottavainen eikä juuri mihinkään epätavallisiin ääniin reagoi, että varmaan vain heiluttaisi häntäänsä murtovarkaillekin.

5 kommenttia:

 1. On hän niin suloinen. Pennun kasvot loistavat vielä uteliaisuutta, tuoreutta. kyllä eläimet tuovat paljon iloa elämään!

  VastaaPoista
 2. Tuovat todellakin ja lapsillekin koirista on iloa, pikkukoira on monella tapaa hellyyttävä, välillä haluaa vartavasten tulla syliinkin, on niin hellyydenkipeä. Vanhempikin koira on monella tapaa piristynyt pennun tultua taloon ja tulevat jo verrattain hyvin toimeen keskenään, monena yönä on jo kaksi koiraa tullut nukkumaan viereen ja valloittamaan sängyn :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten on suloinen! Eilen olisi omamme täyttänyt 5 vuotta. Nyt elää rakkaissa muistoissamme.

  VastaaPoista
 4. Hei Tinttarus,

  Olen vieläkin niin pahoillani koirasi poismenon johdosta, kirjoitit koirastasi todella koskettavasti. Suuren tilan nämä rakkaat karvakuonot sydämestä vievätkin, onneksi Luoja loi ja antoi meille ystäviksi ja kanssakulkijoiksi näitä nelijalkaisia.

  Siunausta viikonloppuusi ja viikkoosi ♥

  VastaaPoista
 5. Söpöliini pieni piilojen etsijä :) <3

  VastaaPoista