perjantai 4. helmikuuta 2011

Kyyhkyset

8 kommenttia:

 1. Onpas kiva blogi, taidan ryhtyä seuraamaan :) Muutimme kaksi vuotta sitten lahdesta pois Helsinkiin ja nyt on ikävä takaisin. Aikomus on kyllä muuttaakin takaisin, viimeistään kun esikoinen (4v) menee kouluun. Liipola on aika vahva ehdokas asuinpaikaksi, sijainnin ja asuntojen hintojen takia lähinnä. Ennakkoluuloja on, mutta toisaalta Liipola ei varmasti ole näitä Helsingin lähiöitä sen pahempi! Pihlajamäestäkin olen nähnyt vain hyvät puolet ja jos tässä kaupungissa viihtyisin, niin täällä pysyisin.

  Suvi

  VastaaPoista
 2. Joo, Liipolalla on huono maine (vähän sen takia aloinkin pitämään tätä blogia), eikä tänne kai kukaan vähän varakkaampi muutakaan :), mutta on tämä mainettaan parempi ja asunnot ja vuokra-asunnot on halpoja ja tilavia. Eikä minusta monet Liipolan talot ole yhtään hassumman näköisiäkään, vaan sellaisia aika selkeitä ja hyvin maastoutuneet luontoon. Pidän myös siitä, että luontoa ja metsää täällä on paljon, koirien kanssa pääsee helposti metsään ja peruspalvelut ja marketit on lähellä, Keskustaankin pääsee bussilla 4 kertaa tunnissa. Mekin asuimme Helsingissä ja Espoossa yhteensä 11 vuotta ja niiden jälkeen Lahti tuntuu kotoisalta, vaikka täällä on vaatimattomattomampaa täällä on jotenkin myös enemmän tilaa hengittää ja voi olla enemmän oma itsensä, lisäksi peruselämä sujuu ja toimii hyvin. Juuri tässä vaiheessa elämää tuntuu ei oikein halua mitään ylimääräisiä stressitekijöitä.

  Minä myös tykkään nähdä asioista ne hyvät puolet, en kiellä etteikö Liipolassa olisi huonojakin puolia, koska niitä on (lähinnä alkoholisteja ja vastaavia sosiaalisia ongelmia, mutta esim. maahanmuuttajia on paljon vähemmän kuin oli esim. Espoon Kilossa, jossa asuimme), mutta toisaalta täällä saa viettää sellaista lähiöelämää 70-luvun tyyliin, naapureiden kanssa tulee jutusteltua ja lapset leikkivät pihalla ja saa pestä pyykkiä pyykkituvassa ja kuivatella pyykkiä kesäisin narulla ja grillata pihalla, lähiöelämä on minusta vähän aliarvostettua, siihen liittyy kuitenkin sellaista yhteisöllisyyttä.

  Kiva, jos alat seuraamaan :) Nyt on ollut vähän hidas päivitystahti, kun olen ollut tammikuun niin vaivainen (keuhkoputkentulehduskin paraikaa), mutta kun kevät ja kesä tulee ja tästä toivottavasti paranee, varmaankin innostuu taas kuvaamaan enemmän Lahtea ja Liipolaa.

  VastaaPoista
 3. Pikaisia paranemisia sinulle! Noita alkoholisteja on joka lähiössä, täälläkin paljon. Jotenkin en osaa laskea sitä isoksi miinukseksi jos rauhassa ovat, ne jotenkin kuuluvat ostareille :D Lähiöelämä on ihan mahtavaa, täälläkin kyllä, meillä on mahtavia naapureita ja lapsilla aina seuraa pihalla. Kaupungista itsestään vain en pidä, vaikka täällä olenkin lapsuuteni asunut. Liian laaja, kaipaan pienempiä ympyröitä! Maahanmuuttajia taitaa olla nykyään joka paikassa, mutta Liipolassakin vain murto-osa siitä, mitä näissä Helsingin lähiöissä. Minusta saa ollakin, pidän siitä kun lapset tutustuvat erilaisuuteen, tottuvat siihen, etteivät kaikki puhu samalla kielellä eivätkä näytä samalta. Kouluissa maahanmuuttajat ovat usein (ainakin täällä) huolenaihe, siitä syystä, että luokkakoot ovat hurjan isoja ja monet tarvitsisivat tukiopetusta äidinkielensä vuoksi, jota ei useinkaan ole antaa, jos ei varsinaisia oppimisvaikeuksia ole. Jos lapsen kielelliset valmiudet eivät ole riittävät normaalitahtiseen opiskeluun, hän turhautuu ja siitä saattaa seurata käytösongelmia tai ainakin huono koulumenestys, joka saattaa joskus johtaa sosiaalisiin ongelmiin myöhemmin ym. Minulla on se mielikuva, että Lahdessa sopeutus olisi paremmin hoidettu kun täällä, vaikka ilmeisesti koulunkäyntiavustajia ei edelleenkään ole tarpeeksi ja vaihtuvus on kova.

  Tulipas jaaritusta, pitää välillä vaan itselleen selvitellä hieman omia ajatuksia asioista! Kiitos kivasta blogista :) Nyt valmistelemaan välipalaa, ennen kun lapset heräävät...

  Suvi

  VastaaPoista
 4. Hei, Mirja! Toivottavasti olet jo paranemaan päin. Keuhkoputkentulehdus on kurja tauti, vie ikävästi voimat.
  Taivaan Isän täysihoitoa!
  Siunausta viikonloppuun! <3

  VastaaPoista
 5. Joo, alkoholistit ovat usein omissa porukoissaan ja enimmäkseen siellä ostarin kulmilla viihtyvät. Se tosin on ikävää, että täällä Liipolassa on peräti 3 kaljapaikkaa, yhdessäkin olisi ihan riittävästi.

  Lähiöt ovat varmaankin suht samanlaisia joka paikassa, joten Liipola ei sen huonompi tai parempikaan. Mutta Helsingin ja Espoon jälkeen tykkään juuri siitä, että täällä on niin väljää ja aika rauhallista ja paljon luontoa, pidän kovasti väljemmistä ympyröistä ja kiireettömämmästä elämäntahdista, siitä, että saa mennä hitaasti, eikä kukaan ihmettele.

  Maahanmuuttajien sopeutumisesta verrattuna pääkaupunkiseutuun en oikein osaa sanoa, käsittääkseni ovat sopeutuneet ihan hyvin, mutta suurin syy on siihen, että maahanmuuttajia (vaikka Liipolassa heitä on eniten) on edelleenkin vain murto-osa siitä, mitä heitä on pääkaupunkiseudulla. Täällä Liipolassa taitaa olla eniten Venäjältä tulleita ja he nyt yleensä sopeutuvatkin hyvin.

  Liipolan koulu muuten tullaan purkamaan lähivuosina, on kuulemma niin homeessa, en tiedä mihin lapset hajautetaan siksi aikaa. Mutta sitten tulee uusi ehompi koulu tilalle :)

  Ihan kiva kuulla ajatuksiasi ja hyvä näitä on pohdiskella, asuinpaikkapäätökset ovat tärkeitä päätöksiä. Me nyt päädyimme tänne, kun ei ollut oikein vaihtoehtoja ja juuri asumisen edullisuuden vuoksi. Asumme vuokralla ja vuokra nyt paljon isommasta asunnosta (n. 100 neliötä) on lähestulkoon puolet siitä mitä se oli Espoossa. Omistusasunnot ovat myös aika edullisia täällä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon Nurkkalintu :) Tämä on ensimmäinen kerta, kun sairastan keuhkoputkentulehdusta ja on ollut kurja tauti, yskä on ollut todella kova, olen nyt syönyt antibioottia 4 päivää ja vähän tuntuvat auttaneen. Toivottavasti veisivät taudin kokonaan mennessään.

  Tuntuu, että monilla lähipiiriin kuuluvalla on ollut nyt tosi sitkeitä viruksia, omalla äidilläni myös, jolla on perustautina astma.

  Niin ikäviä kaikki nämä taudit, jokaisesta terveestä päivästä saa olla iloinen.

  Kiitos paljon muistamisesta, siunausta sinunkin viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
 7. Muistan ekan keuhkoputkentulehdukseni, joka ehti kroonistua ja toipuminen kesti. Oli rankka opiskeluvuosi 70-luvulla; - ja kunto meni aika surkeaksi.

  Muista hoitaa itseäsi ja levätä.
  Ota maitohappobakteereja antibioottien(kin) takia, ettei vatsan vointi mene huonoksi :)

  VastaaPoista
 8. Voin kuvitella, että krooninen on kamalaa, kun tämä akuuttikin jo on. Huomaa, että nämä pöpöt iskee juuri silloin kun vastustuskyky on alhaalla, mutta toisaalta tämä vuodenaika on muutenkin sellaista, että vastustuskyky on alhaalla.

  Äidilläni astma alkoi juuri keuhkoputkentulehduksilla, joten täytyy nyt toivoa, että ei kehity mitään astmaa. Pitää muistaa nuo maitohappobakteerit ja D-vitaamiinia ajattelin ensi viikolla ostaa myös.

  VastaaPoista