torstai 20. tammikuuta 2011

Iso koira ja pikku koira
Tulevat toimeen vain silloin joten kuten, kun molemmille on herkkuja tarjolla. Liikuttavia jääkaapin vartijoita kumpikin.

Pikkukoira on aika kovapäinen ja sinnikäs kaveri, toisaalta hyvin oppivainen, innokas ja fiksu myös.

2 kommenttia:

  1. Suloiset koirannaamat. Jotain hellyttävää tuossa tokassa kuvassa kuitenkin tapahtuu. Ehkä pikkuhiljaa...

    VastaaPoista
  2. :) Edistymistä mielestäni onkin jo vähän tapahtunut ja välillä tuntuvat tulevan jo ihan hyvinkin toimeen, tuntuu, että vanhemmalla koiralla komentelu on vähän sellaista periaatteellistakin. En ole enää kovinkaan huolissani siitä miten vanhempi koira komentaa pikkukoiraa, tekee sen mielestäni ihan fiksusti, rähähtää ja komentaa, mutta tarkoitus ei ole kuitenkaan satuttaa. Ongelma on lähinnä pikkukoirasss, joka on aika sinnikäs ja pitää viimeiseen asti pintansa ja menee välillä tarkoituksella provosoimaan ja räksyttämään isommalle koiralle. Jotenkin odottaisin sen hyväksyvän mukisematta vanhemman koiran valta-aseman (jonka joissain tietyissä tilanteissa hyväksyykin ehdoitta). Toisaalta pentu on vielä niin kovin pentu, mutta olen nyt pyrkinyt kaikin tavoin olemaan vahvistamatta pennun dominoivuutta, kun olen nyt enemmän tajunnut minkä luonteinen se on (ihan eriluonteinen kuin vanhempi koiramme).

    Koirankasvatus tuntuu olevan melkein yhtä haastavaa kuin lapsenkin kasvatus. Monet perusperiaatteet toki pätevät, mutta koiran luonne/rotu vaikuttaa niin paljon, se mikä pätee yhteen koiraan ei välttämättä pädekään toisenluonteiseen koiraan.

    VastaaPoista