perjantai 28. tammikuuta 2011

Ikea-fanOlen Ikea-fani, ihan siitä lähtien kun ensimmäinen Ikea tuli Espooseen (vuonna 1998 tai niillä main). Silloin kun asuimme Helsingissä ja Espoossa ja autokin oli vielä olemassa, Ikeassa tuli käytyä usein ja suurin osa huonekaluistamme on sieltä (lähes kaikki kaapit, hyllyt, sohva, tietokonepöytä, monet tekstiilit). Koskaan sieltä ei lähtenyt tyhjin käsin pois, aina löytyi jotain mukavaa. Ja ihan hyvin Ikea-huonekalut ovat kestäneet, valkoinen Nikkala-sohva kyllä meni vaihtoon 9 vuoden jälkeen, mutta uusikin vuodesohva hankittiin Ikeasta. Tykkään ihan Ikean perushuonekaluista valkoisista ja puisista, harvemmin on mitään erikoisia, värikkäitä tai design-juttuja tullut ostettua. Parhaat huonekalut on mielestäni sellaisia, että niihin ei kiinnitä paljon huomiota.

Mutta kun muutimme tänne Lahteen 2008, Ikeassa ei ole tullut käytyä sen jälkeen. Ilman autoa kulkuyhteydet ovat sen verran hankalat (bussi-juna-juna-bussi ja sama takaisinpäin), että ei vain ole tullut mentyä, ostokset kun jotenkin pitäisi kuljettaakin pois, eikä ylimääräistä rahaakaan Ikea-reissuihin ole juuri ollut.

Vastineeksi on sitten tullut lähellä oleva Pelastusarmeijan kirpputori, josta olen tehnyt paljon löytöjä, löytänyt myös huonekaluja (kerrossängyn tytöille, pojalle sängyn ja kirjoituspöydän, patjat kaikille, lipaston tyttöjen huoneeseen, keittiön pöydän penkit) ja löytää tältä kirpparilta silloin tällöin Ikeaakin. Viime viikolla poimin sieltä valkoisen Ikean maljakon (tykkään tuollaisista vähän moderneista maljakoista, saman kuvan valkoiset purkit olen aikoinaan ostanut ihan Ikea-ikeasta, niissä säilytetään koirannaksuja ja puruluita) ja Ikean värikkään uudenuutukaisen keittiöpyyhkeen (oli niin kaunis kangas, että osannut olla ostamatta, kun maksoi vain 0,70 senttiä, vaikka ei keittiöömme sovikaan, siellä on ennestään ihan klassiset Ikean sinivalkoiset) samoin olen ostanut kirpparilta Ikean jääpalamuotteja. Lapset käyttävät niitä ahkerasti ja jäädyttävät jääpalojaan, joskus tekevät erilaisia limonadi- ja mehujääpalojakin.

2 kommenttia:

 1. Meiltäpäin lähti Pelastusarmeijan kirppis pois monta vuotta sitten.Siellä oli kiva käydä, kun oli niin halpaa kaikki. Muilla kirppiksillä on joskus kalliimpaa kuin kaupassa! Minulla ei ole ikeasta kuin vihreä viltti. Ostettu läheltä kassaa, kun siellä eksyy, jos lähtee kiertämään...

  VastaaPoista
 2. Hei Maria :)

  Pelastusarmeijan kirpparit ovat minunkin suosikkejani, tavarat on aika hyvin järjestyksessä, hinnat on nykyään ehkä vähän kalliimpia kuin itsepalvelukirppiksillä, mutta ei kalliita edelleenkään. Tavara vaihtuu myös nopeasti ja välillä on myynnissä uuttakin tavaraa. Lisäksi aika usein löytää uudenveroisia H&M ja Lindex-vaatteita, joita tulisi muutenkin ostettua.

  Ikea taitaa olla sellainen juttu, että siitä pitää tai sitten ei, monta kertaa olen nähnyt kun joku ostaa Ikeasta vain se wc-harjan :) Ja taitaa se olla niin, että tosiaan tekevät tavarataloistaan tarkoituksella eksyttäviä, reitit kyllä oppii nopeasti kun käy useamman kerran käy, mutta ainakin Ikean yläkerrat ovat sellasia sokkeloita, että siellä menee pää pyörälle eikä ulospääsyä tunnu löytyvän.

  Mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista