tiistai 18. tammikuuta 2011

Askartelua


Tavanomainen kaaos tyttöjen huoneessa, tytöt innostuivat siellä leikkelemään paperinukkeja. Tytöt askartelevat /piirtävät/värittävät paljon, Lidlistä olen löytänyt edullisia ja hyviä piirustus/askartelutarvikkeita kuten nuo tussit, 100 kpl purkki maksoi 4,95 ja ovat vielä ihan hyvälaatuisia. Viimeksi ostin kimalleliimasetin ja sekin on ollut kovassa käytössä.

Paperinuket ovat minusta edelleen kiehtovia, itse leikin niillä lapsena paljon, minulla oli kenkälaatikko, jossa säilytin niitä, suosikkeja olivat Apu-lehden julkkispaperinuket Anne Pohtamot ja kaikki muutkin missit :)

Jk. Tässä vielä pari blogilinkkiä Apu-lehden paperinukkeihin :)

Paperinuket Apu-lehdestä


Riitta Väisänen ja muut tutut

4 kommenttia:

 1. Oi paperiknuket on ihania, itsekkin muistan leikkineeni niillä lapsena! Kiva kuulla, että nykyajan lapsetkin tykkäävät niistä.

  VastaaPoista
 2. No paperinukeilla leikkiminen meidän tytöillä jäi vähän vähiin, barbinuket ja petshopit vetävät edelleen pidemmän korren, mutta internetissähän paperinuket ovat suosittuja. Juuri luin Kuukausiliitteestä tästä suomalaisnaisesta, joka työkyvyttömyyseläkeellä alkoi tehdä sitä mistä eniten piti, piirtää paperinukkeja ja suunnitella niille vaatteita ja perusti niille oman sivuston. Sivustosta tuli niin suosittu, että iso kansainvälinen yritys osti sivuston ja minimituloilla siihen asti eläneestä naisesta tuli kertaheitolla varakas ja yritys vielä palkkasi naisen piirtämään paperinukkeja. Minusta tosi rohkaiseva tarina ja aika traagista oli kun nainen haastattelussa totesi toivovansa että hänen vanhempansa olisivat saaneet nähdä että hänestä sittenkin tuli jotakin, näillä kun oli ollut tapana sanoa tälle, että "sinusta ei koskaan tule mitään". Miten tärkeää onkaan positiivinen palaute ja kannustava asenne, koska jokaisella on lahjoja johonkin, tärkeää olisi vain löytää lahjansa ja päästä kehittämään itseään niissä, koska jos koko ajan saa kuulla että sinusta ei koskaan mihinkään, niin onko ihme, jos itsekin alkaa uskoa niin.

  VastaaPoista
 3. Ihana tarina! Omien lahjojen ja intohimon löytäminen on tärkeää. Ja sinnikkyys, tehdä sitä minkä itse kokee tärkeäksi, omaksi jutuksi, vaikka muut eivät osaisikkaan arvostaa.

  VastaaPoista
 4. Totta :) On todella tärkeää kannustaa ihmisiä löytämään omat lahjansa (oli ne mitä tahansa) ja pyrkiä olemaan pusertamatta heitä johonkin tiettyyn muottiin, sisäinen motivaatio on kaiken a ja o, joka vie eteenpäin ja antaa ilon ja innostuksen saada asioita aikaan.

  Kannattaa lukea se Kuukausiliitteen juttu, oli joku tuoreimpia Kuukausiliiteitä, sattumalta sain käsiini.

  VastaaPoista