lauantai 2. lokakuuta 2010

Tilhet

Naapuritalon pihlajan ympärillä parveili pieni parvi tilhejä, ehkä kymmenkunta ja pihlajassa oli muutama syömässä marjoja. Ajattelin, että puussa olevat lennähtävät pois, kun lähestyn niitä kameran kanssa, mutta mitä vielä, eivät lähteneet mihinkään, vaan antoivat kuvata vapaasti. Eivät edes huomanneet minua, vaikka koirakin oli mukana. Jos olisin ollut joku luontokuvaaja pitkän putken kanssa olisin saanut vaikka miten hienoja lähikuvia, mutta 80mm:n kanssa ei kovin ihmeellisiä lähikuvia saa otetuksi.

Tilhet ovat kummallisia lintuja, niiden kaulat ovat kuin kumia kun ne venyttelevät kaulaansa kurotellessaan pihlajanmarjoihin (lisäksi niillä on töyhtö ja pikanttina yksityiskohtana kyljessä tuo ihmeellisen värikäs värijuova). Selvästi tilhet ovat suunniteltu juuri pihlajanmarjapuita varten. Mietin voiko niitä edes erottaa toisistaan, tilhejä ja pihlajia, ovat niin toinen toisiaan varten, ikäänkuin yhtä ja samaa.

Jos en asuisi länsimaissa ja ajatteluni olisi rationaalisen ajattelun läpitunkemaa, voisin jopa ajatella, että tilhet ovat olemassa vain pihlajia varten ja ilmestyvät vain syksyisin riipimään marjat pois puusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti