sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ulkona tuoksuu saunalle


Ulkona tuoksuu saunalle: savulle ja saunavastalle, haavan lehdet ovat pudonneet maahan, niistä tulee se saunavastan tuoksu. On kuivaa, rutikuivaa...muualla on myrskyjä/sateita/ukkosia, täällä ei, ainoastaaan lisääntyvää kuumuutta ja kuivuutta ja utua, Venäjän metsäpalojen utua.

Mies heräsi varhain, tiskasi astiat, keitti kahvin ja puuron, lähti koiran kanssa ulos. Minä en jaksanut herätä vaan nukuin. Yö oli kuuma, eilen päivällä 33 astetta, tänään ehkä vielä kuumempaa. Kaikki ovet ja ikkunat auki. Pieni kärpänen häiritsi koko yön unta.

Huomenna alkaa lapsilla koulut, uudet reput ostettiin eilen, mutta ei tunnu yhtään syksyltä vaan kesälomalta edelleen, uimaankin olisi voinut mennä, mutta rahat on jo vähissä.

Pesin koiran valjasta, se on jo pitkään haissut pahalle. Kokeilin ensin pestä kloriitilla koneessa, se ei auttanut, ei auttanut myöskään pestä suuremmassa lämpötilassa ja vahvemmilla pesuaineilla, en oikein enää tiedä mikä auttaisi.

5-vuotias kadotti eilen uuden lompakkonsa, olemme etsineet kaikki paikat, kävelimme saman reitin, jota pitkin tulimme eilen kotiin, mutta emme löytäneet lompakkoa. Sen sijaan löysimme toisen lompakon keskeltä tietä, vanhalle miehelle kuuluvan, omistajakin löytyi pian, oli kovin ilahtunut saadessaan lompakkonsa, ei tosin ollut edes huomannut sen kadonneen. Erikoinen tapaus, miten usein käy, että lähdet etsimään lompakkoa, mutta et löydä omaasi vaan jonkun toisen.

Ampiaisia tulee sisälle koko ajan, koira läähättää. Mies on tutkaillut netistä sää- ja sadetutkia ja katsoi, että jo ensi yönä voisi sataa reilummin. Toivotaan näin.

Tänään on sunnuntai, mutta ei tunnu yhtään sunnuntailtakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti