lauantai 24. huhtikuuta 2010

Askeleita kevääseen

Olen vähän jo innostunut kuvailemaan, en paljoa ja tämänkin postauksen saldo on vähän apeahko. Pari iltaa yritin metsästää Islannin tulivuorenpurkauksesta aiheutuvia apokalyptisia auringonlaskuja, mutta saldo jäi laihaksi, viime kesänäkin oli komeammat auringonlaskut.

Kirpparilla olen myynyt ja myyn edelleen paljonkin tavaraa, lähestulkoon kaikki ne kipponi ja kapponi, joita viime vuonna kirpparilta ostelin. Totesin, että ei minusta sittenkään ole keräilijäksi. Vanha kiinalainen sananlasku, joka sanoo, että me emme omista tavaroitamme vaan tavarat omistavat meidät, pitää tosiaan paikkansa, siltä minusta ainakin tuntuu. Haaveissa on, että omistaisi vain yhdenlaisia juomalaseja (mielellään Duralexeja, joiden design on aika askeettinen mutta jotka kestävät aivan varmasti), yhdenlaisia mukeja, yhdenlaisia tyynyliinoja ja yhdenlaisia pyyhkeitä, mitä vähemmän ja simppelimmin kaikkea sen parempi.


7 kommenttia:

 1. Onhan se totta, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin tavarat. Tuo alin pilvikuva näyttää samanoloiselta kuin mitä kuvasin eräänä iltana pilvienbongauskävelylläni (piti tehdä siitä postauskin, mutta ehkä myöhemmin). Mukavan keväisesti kerrostalon seinään paistaa aurinko. Oranssisininen on tehokas yhdistelmä! Mukavia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen kuva pajunkissoista on ihana!

  VastaaPoista
 3. Hei Trina, joo sen parempi mitä vähemmän tavaraa olisi, luin kuukausi sitten sellaisen rojuntaltuttajan oppaan, mutta vasta nyt sain aikaiseksi ryhtyä toden teolla raivaamaan. Aikaisemmin oli iso kynnys luopua joistain tavaroista, mutta nyt sitä kynnystä ei tunnu jostain syystä juuri olevan, mikä on oikein hyvä juttu. Pilvien kuvaaminen taas onkin oikeastaan aika mukavaa puuhaa, vaikka toisin luulisi, myös mieheni kuvaa paljon pilviä. Joskus vain on niin mielettömiä pilviä, että ihan intona kuvaa niitä,

  Pilvikuvista mieleen tulee aina valokuvaaja Alfred Stieglitz, joka kuvasi koko 20-30-luvun yksinomaan pilviä:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Equivalents

  "I wanted to photograph clouds to find out what I had learned in forty years about photography. Through clouds to put down my philosophy of life – to show that (the success of) my photographs (was) not due to subject matter – not to special trees or faces, or interiors, to special privileges – clouds were there for everyone…"

  ja on pilvet inspiroineet muitakin taiteilijoita:

  http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Taivaan+kuvakirja+on++t%C3%A4ynn%C3%A4+merkityksi%C3%A4/HS20090625SI1KU02x3x

  Kiitos Yealian, kiva kun jätit kommenttia, minäkin tykästyin pajunkissakuvaan jostain syystä, en oikein itsekään tiedä miksi.

  Mukavaa kevättä teille molemmille.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kevätkuvia.
  Mukavasti maalattu talonpääty.

  Meillä kaapit pursuavat tarpeetonta tavaraa. Se on merkki siitä, että olemme asuneet liian kauan samassa asunnossa. Muuton miettiminenkin ahistaa!

  Siunausta kevätpäiviin!

  VastaaPoista
 5. Hei Nurkkalintu ;)

  Meilläkin kaapit on ollut täynnä ja etenkin kellari on pursunut (luin jostain sen olevan merkki ratkaisemattomista ongelmista, mitä se varmaan onkin) ja nyt on ollut tosi huojentavaa luopua tavarasta, olen luopunut vaatteista joihin en enää mahdu, mutta joihin uskoin vielä mahtuvani kaikista tunikoista, polvipituisista hameista koska kummatkaan eivät tyyliini oikeasti edes sovi, lapsetkin olen saanut luopumaan joistain leluista joilla he eivät koskaan leiki lupaamalla kirpparituoton näistä leluista heille, kirjat ja levyt on ainoat, joista en oikein osaa luopua, vaikka kaikki Remekset sun dekkarit muut kirpparille jo lähtikin, sitten työhuoneessa on paljonkin erilaista matskua, joita voi tarvita työhön, mutta työhuoneessa jotenkin kestän sekalaisen materiaalin, muualla kodissa taas en, jos nyt edes kodin saisi puhtaaksi kaikesta ylimääräisestä.

  Siunausta myös sinun kevääseesi.

  VastaaPoista
 6. Heh, juu, ratkaisemattomia ongelmia on vaikka kuinka paljon! En tiedä, kuka ne ratkaisee ja koska..... =)

  VastaaPoista
 7. Joo, kelläpä ei olisi ratkaisemattomia ongelmia, meillä on ainakin joka ikisessä asunnossa ollut kellari niin täynnä, että niitä ratkaisemattomia ongelmia täytyy olla tosi tosi paljon :D

  VastaaPoista