perjantai 6. marraskuuta 2009

Viherpeukalointia

Toukokuussa keskimmäisen tytön kotiintuoma maahumala on edelleen hengissä, vähän kärsineen oloisena, mutta hengissä silti, mikä on pienoinen ihme, sillä en ole juuri mitään muuta tehnyt kuin kastellut silloin tällöin. Saa nähdä selviääkö talven yli.

Oikeastaan tykkään tällaisista rönsyilevistä kasveista, muratistakin tykkäisin, mutta mies ei tykkää, sanoo, että hänelle tulee muratista mieleen hautausmaat. Oli kyllä meillä joskus muratti, mutta en muista mitä sille tapahtui.

2 kommenttia:

 1. Ihana, pelkistetty kuva. Uskon , että humala selviää. Sen pitäisi olla sisukas ja sitkeä kasvi.
  Mä olen aina tykännyt murateista. Ennen lapsia mulla oli varmasti 30 murattia. En voinut vastustaa niitä ja sain ne kukoistamaan ja suihkuttellin niitä varmaan joka päivä! :) Enää en omista sisäkasveja , koska ne kuolee hoidon puutteeseen.
  Nyt oli pakko nostaa ulkona kesän olleet muratit sisään, kun olivat niin terveitä ja hyvinvoivia koko kesän. Enpä niille ole muistanut edes vettä antaa kun muutaman kerran ja parvekelaatikossa joutuvat elelemään. Kauniita ne on silti, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Katsotaan selviävätkö.

  Mukavaa viikonloppua!

  ps. ai niin, otin pelargoniatkin sisälle. En ole vielä keksinyt missä ne talvettaisin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sari :) Joo olisi kyllä hienoa, jos maahumala selviäisi talvesta, koska olisi kiva nähdä millainen siitä "isona" tulee. Jotenkin hauskaa kun luonnosta otettu kukka alkaakin kasvaa sisällä tai rikkaruohohan tuo ilmeisesti on tai sellaisena sitä pidetään. Pitää varmaan yrittää alkaa hoitaa sitä paremmin, toivottavasti ei sitten kuole siihen kun yritän hoitaa sitä :)

  Meiläkin oli silloin, kun asuimme Lauttasaaressa (vanhassa kerrostalossa) paljon viherkasveja sisällä, mutta sitten vuonna 2003 muutimme sellaiseen upouuteen ilmastoituun kerrostaloon, niin siellä kukat ei enää viihtynytkään, ainoastaan rahapuut jotenkuten, joten kaikenlainen viherkasveilu jäi, enkä tänne uutenkaan asuntoon ole sitten kokeillut ostaa viherkasveja. Nyt meillä on sisällä yksi kitukasvuinen rahapuu, tämä humala ja kesän jäljiltä pari pelargoniaa ruukussa myöskin, minäkin jännään selviävätkö talven yli.

  Kuin myös mukavaa viikonloppua. Toivottavasti murattisi selviävät talven yli, yllättävän sitkeitä jotkut kasvit.

  VastaaPoista