keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Pieni taulu/Small picture

Yksi suosikeistani. Kauan sitten kirpparilta ostettu, kuva ja värit haalistuneet, mutta se juuri tekee maisemasta kiehtovan ja unenomaisen...Takana lukee: Hiljatädille nimipäivälahjaksi Evalta, otin siitäkin kuvan, mutta nyt en löydä sitä, kuvaan sen huomenna uudestaan.

Viime päivät olen ottanut aika rennosti, olen pelannut Facebookissa Farmvillea, maatilapeliä, jossa viljellään peltoja, korjataan satoa, hankitaan kotieläimiä ja maatilarakennuksia ja rakennetaan maatila omannäköiseksi. En arvannutkaan, että pelaaminen olisi näin hauskaa puuhaa, kun en ole näitä pelejä aiemmin juuri harrastanut. Olen kuvitellut että ne vaativat taitoa, koordinaatiokykyä ja sorminäppäryyttä, joita minulla ei juuri ole, mutta nämä rakentelupelejä voi pelata hissukseen, koota pala palalta ja se juuri tekee niiden pelaamisesta mielekästä. Sellainen peli olisi mahtava, jossa saisi rakentaa vaikka oman talon (vaikka ison puuhuvilan) sisustaa sitä ulkoa ja sisältä ja rakentaa vaikka sellaista englantilaistyyppistä puutarhaa talon ympärille ja jossa olisi vielä upea grafiikka.

Välllä on vain hyvä tehdä jotain aivan aivotonta ja olla ajattelematta kaikkia ympärillä vellovia maailman murheita, ne kun eivät koskaan lakkaa olemasta.

*** This old print picture I found from flea market many years ago, it is one of my favourites. There is a text behind: For aunt Hilja from Eva. Rest of the text I won`t translate in english, it tells only about that recently I have played Farmville and spent of time in Facebook and it has been very funny...Sometimes it is better just rest and not so much think about all kind of things. I know we are in good hands all the time.  

6 kommenttia:

 1. hieno taulu. meneekö paljon oikeaa rahaa pelissä, siemenien ostoon jne vai onnistuuko ihan ilmaiseksi?

  katselin taas tuolla toisessa blogissa kuvituksiasi. todella kauniita.

  VastaaPoista
 2. Hei Vankavesi, pelissä ei mene yhtään oikeaa rahaa, kylvämällä ja korjaamalla satoa pellosta ja puista + kotieläimisistä sitä kertyy ihan mukavasti ja niillä rahoilla voi taas laajentaa tiluksia ja ostaa kaikenlaista. Voisi sitä virtuaalirahaa varmaan ostaakin, mutta minulla on ollut periaate, että oikeaa rahaa en laita tällaisiiin.

  Kiitos paljon tuosta mitä sanoit kuvituksistani, kuvitusblogi on vielä vähän kesken, mutta koko ajan sekin on työn alla.

  VastaaPoista
 3. Jopas onkin ihan mahdottoman kaunis ihana taulu!

  Minä en oikein uskalla alkaa pelata mitään, kun olen varma, että sitten addiktoidun. Olen jo aika nettikoukussa (lähinnä blogit) muutenkin ja pitäisi saada tehtyä enemmän asioita tosielämässä. Mutta uskon, että tuollainen pikkuhiljaa puuhastelu maatalomiljöössä on mukavaa. Tarvitsee aikuinenkin välillä leikkiä.

  VastaaPoista
 4. Hei Pellon pientareella,

  En minäkään samasta syystä ole pelannut mitään vuosikausiin, aikaa on muutenkin niin rajallisesti, että kaikki nettiin käytetty on muusta pois, mutta nyt sitten innostuin ja huomasin kyllä heti addiktoituneeni, mutta tiedän kokemuksesta innostuksen hiipuvan alkuinnostuksen jälkeen ja suuntaan sitten taas energiani johonkn muuhun.

  Mieluummin sitä tietenkin rakentaisi oikeaa taloa ja puutarhaa, mutta paremman puutteessa virtuaalinen rakentelukin on ihan mukavaa ja vähemmän rasittavaa :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis taulu, siinä on jotenkin hirveän rauhallinen tunnelma ja värit.

  Tuo peli-ideasi kuulostaa hyvältä. Minäkin voisin pelata tuollaista peliä, sillä hyvät pelit tosiaan toimivat sellaisina "arjen pakopaikkoina" joskus -- siis sellaiset, joihin joutuu keskittymään sen verran, ettei pelistä tule stressiä, mutta pelatessa ei ehdi ajatella muuta.

  VastaaPoista
 6. Hei Mimmi, mukavaa kun jätit kommenttia. Joo irtautumiseen tämä peli on sopinut hyvin ja ajatuksien nollaamiseen, varsinkin nyt kun viime ajat on ollut huolta tämän epidemiankin takia, tosi hartaana ja rakkaudella olen rakennellut virtuaalimaatilaani ja se alkaa näyttää jo ihan mukavalta. Mukavinta on tosiaan juuri se, että maatilaa voi rakentaa stressittömästi ja pala palalta.

  VastaaPoista