maanantai 9. marraskuuta 2009

Joululahja Romanian/Moldovan lapsille

Sain tänään vietyä paketin Operaatio Joulun Lapseen, jossa kootaan paketti Romanian ja Moldovan lapsille: sairaaloihin, orpokoteihin, katulapsille ja köyhien perheiden lapsille. Kerran aikaisemmin olen osallistunut pari vuotta sitten ja tänä vuonna toisen kerran.

Tosi mukavaa oli koota pakettia ja ajatella sitä tuntematonta pientä lasta, joka paketin saa. Näillä lapsilla kun ei ole mitään, suurin osa ei ole koskaan saanut minkäänlaista lahjaa.

 Ensi kerralla pitää valita vain vähän pienempi pehmolelu, koirulin sain juuri ja juuri mahtumaan pakettiin :) Kaiken muun tarvittavan (pehmolelun lisäksi) sain kuitenkin pakettiin: yöpuvun, lapaset, villasukat, pipon, shampoon, saippuan, hammastahnan ja -harjan, hiusharjan, värityskirjan + väriliidut ja karkkipussin (pehmeitä karkkeja), lisäksi laitoin vielä sukkahousutkin mukaan.
7 kommenttia:

 1. Hei kte, niin tämä on ollut mukava keräys, koska tässä pääsee konkreettisesti tekemään jotain ja voi ostella mieleisiään tavaroita, joiden arvelee ilahduttavan vastaanottajaa. Tavarat olisi voinut paketoida myös oikean kokoiseen kenkälaatikkoon, jonka olisi voinut päällystää joululahjapaperilla, mutta koska oikean kokoisia kenkälaatikkoja on vaikea löytää, niin onneksi on näitä valmiiksi painettuja laatikkoaihioita.

  Vähän samantapainen on tuo nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys, jossa tehdään paketteja suomalaisille vähävaraisille perheille.

  http://www.jci.fi/fi/projektimme/joulupuu/

  VastaaPoista
 2. Tuohon Patmoksen keräykseen ehtii vielä tämän viikon ajan osallistua paketin muodossa (viimeinen postituspäivä 13.11), mutta netissä voi käydä tekemässä virtuaalipaketin vielä sen jälkeenkin.

  Tässä vielä tuo linkki:

  http://www.patmos.fi/fi/kummiksi/operaatio_joulun_lapsi_2009/?id=87

  VastaaPoista
 3. Meidankin lapset ovat saaneet samanmoisen paketin aikoinaan. Ovat paikallisessa koulussa, joten siina samalla saivat kun paikalliset saivat vaikka tarvetta ei sinallaan ollut.

  Samaan aikaan oli Samaritaksen (amerikkalaisten keraysjarjesto)isoja pusseja taynna kaytettyja lasten leluja myynnissa joissain kaupoissa. Eli eivat menneet sinne minne piti...

  Mutta uskon ja toivon ja luotan etta tallainen pakettiratkaisu loytaa tiensa paremmin perille kuin vapaasti lahetettava tavara.

  VastaaPoista
 4. Hei Sari :) Kyllä ja näitä paketteja on mukava tehdä. Itse asiassa tuohon Joulupuukeräykseeenhän monet tekevät vähän vastaavanlaisia paketteja, joku vaate + lelu mukaan.

  Hei Pikkujutut :) Joo, kun paketteja jaellaan, niin paketti jaellaan kaikille paikalla oleville lapsille, Patmoksen keräyksen kohteet on kuitenkin valittu aika tarkkaan eikä summittaisesti, kohteina ovat orpokodit, sairaalat ja köyhien kylien perheet Romaniassa ja Moldovassa.

  Onhan sekin tietysti aina mahdollista, että jotkut lasten laitosten hoitajat käärivät tavarat omiin taskuihinsa ja myyvät eteenpäin, se on tietenkin ikävää jos on niin ja sopiikin kysyä, mitä sellaiset ihmiset työssään tekevät. Kyllähän näitä asioita miettii, mutta jos niitä jää miettimään, niin sitten ihmiset ei koskaan toimittaisi mitään apua minnekään. Itse olen aika skeptinen monienkin keräyksien suhteen, mutta tässä Patmoksen keräyksssä tietää ainakin, että apu menee ainakin sillä tavalla perille, että lahjat käydään henkilökohtaisesti antamassa lapsille.

  Operaatio Joulun lapselle on perustettu myös Facebook-ryhmä

  http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=162552223997&ref=mf

  VastaaPoista