maanantai 26. lokakuuta 2009

Sidottu/vapaa

Näin lähes peräkkäisinä öinä kaksi hyvin mieleenpainuvaa unta. Unissa oli hyvin voimakas tunne, en ole nähnyt sellaisia aikoihin. Ensimmäistä voi kutsua painajaiseksi, vaikka en ollut peloissani lähinnä uni oli epämiellyttävä, mutta toisen unen jälkeen taas olin hyvin hyvin onnellinen.

1. uni 15.10.

Näin unta, että meillä oli työhuone piharakennuksessa, tilava ja oikein hyvä työhuone. Menin työhuoneelle ja ajattelin ensin keittää kahvia, mutta huomasin, että jääkaapissa oleva maito oli vanhentunut 30.8 ja lähdin takaisin kotiin hakemaan tuoretta maitoa.

Olin unikotimme (koti ei muistuttanut omaa kotiani) keittiössä ja haistoin etikan hajua, minusta alkoi tuntua, että kotonamme on joku vieras. Samassa keittiön sinertävä lasiovi (oikeassa keittiössämme ei ole sellaista ovea, enkä sellaista ovea ole kyllä missään nähnyt) paiskattiin kiinni ja tunsin kuinka joku painautui sitä vasten, eikä päästänyt minua ulos. Tunsin olevani tosi sidottu. Työnsin kaikin voimin ovea auki, kunnes se viimein aukeni ja näin kuinka olohuoneessa juoksi läpikuultava hahmo, ei se ollut ihminen vaan jokin henkiolento, sen tajusin.

Rukoilin Jeesus auta, Jeesus auta koska tiesin, että vain Jeesuksen nimi olisi ainoa ase näitä pimeitä henkivaltoja vastaan ja siihen heräsinkin, mutta uni kuitenkin jatkui vielä hetken. Hahmo muuttui näkyväksi, hän oli nuori vaaleahiuksinen teini-ikäinen poika, joka oli pukeutunut hip-hoptyyliin, pojalla oli vaaleanharmaa huppari ja mustat verkkarit. Hän katsoi minuun ja lähti ovesta ulos.

Minua jäi vaivaamaan, että miksi se olento oli teini-ikäinen poika. En tunne ketään teini-ikäisiä poikia, en kyllä teini-ikäisiä tyttöjäkään.

2. uni 17.10.

Näin unta, että voitin lotossa 2.4 miljoonaa, vaikka en ollut edes lotonnut. Joku toinen ihminen oli tehnyt lottorivin minulle. Näin lehtileikkeenkin, jossa haastateltiin ihmisiä, jotka olivat tehneet lottorivin lahjaksi jollekulle.

Rahat ilmestyivät tililleni ja en voinut uskoa näkemääni, kun tiliotteessa oli tuo pitkä summa: 2 400 000. Ajattelin, että nyt saamme kaikki velkamme maksettua, talon ostettua, vähän matkusteltua ja silti rahaa jää vielä ruhtinaallisesti, niin iso summa se oli. Olin aivan ymmyrkäisenä onnesta, unessa jotenkin tajusin, että se oli vain unta, mutta silti se tuntui aivan todelta. Kun heräsin olin vieläkin onnellinen, oli niin helpottunut ja huojentunut olo. En ollut edes pahemmin pettynyt, että se olikin vain unta, olin kokenut sen oikeasti.

Unien teemat koskettivat toisiaan, toisessa unessa olin sidottu ja toisessa vapaa. Kirjoitin unet tänne, koska molemmat unet jäivät minulle arvoitukseksi vaikka suurin piirtein tajuan mistä niissä oli kyse.2 kommenttia:

  1. Aika epämiellyttävän oloinen tuo ensimmäinen uni. Toisesta unesta tuli mieleen oma uneni muutama yö taakse päin. Unessa oli kaunis kevätilta, katselin kaunista valoa puunrungolla ja puristin uutta digijärkkäriä rintaani vasten. Olin onnellinen. Haaveita... Tiedän, että varaa ei kameraan ole, haaveita silti on.

    VastaaPoista
  2. Epämiellyttävä se olikin ja siitä erikoinen, että harvemmin näen mitään painajaisia, onneksi näin onnellisen unen heti ensimmäisen jälkeen, tavallaan olivat jatkoa toisilleen. Ihana uni sinullakin, toivottavasti saat sen uuden digijärkkärin ihan oikeastikin...minä nyt en usko saavani lottovoittoa kirjaimellisesti, mutta unen jälkeen ymmärsin, että olen jo lottovoittaja tavallaan :)

    VastaaPoista