keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Eräs ihana koti

Nyt kun ulkona tulee niin aikaisin pimeää ja muutenkin on niin märkää, että kuvaaminen ei inspiroi, katse kääntyy taas sisätiloihin ja huomaa, miten paljon kotona on tehtävää. Paljon olisi karsittavaa, jotta jouluksi saisi siistin ja selkeän kodin.

Aloitin lehtipinoista, joita on kertynyt kiitettävät määrät (enimmäkseen suomalaisia), jotkut lehdet kuten Koti ja Keittiöt aion heittää kokonaan pois ja kerätä vain kiinnostavimmat jutut ja kuvat ja ruokaohjeita niistäkin suurin osa. Mutta aina sisustus/muotilehtiä lukiessa sitä huomaa, miten vähän oikeastaan on niitä koteja ja sisustuksia/vaatteita, joista todella innostuu ja joita ihailee tai sitten inspiroitumista estää realismi, mahdollisuuksia toteuttaa isompia ideoita kun ei juuri ole, pienellä budjetilla voi vain uudistaa kotiaan.

Mutta tämä Sköna Hemissä muutama vuosi sitten julkaistu tanskalaisen taiteilijan Camilla Hacken koti on yksi johon heti rakastuin. Tuollaista herkkyyttä haluaisi omaankin kotiin ja aivan ihania ovat työt, joita Camilla Hacke tekee.
3 kommenttia:

  1. Sköna hem-lehdissä on ihania värimaailmoja. Koti on sellainen ikuisuusprojekti, jossa riittäisi aina laittamista. Lehtien kodit ovat monesti kauniita, mutta kamalan epäkäytännöllisiä. Tavararöykkiöiltä ei voi välttyä, ellei halua elää lasikaapissa.

    VastaaPoista
  2. Joo olen minäkin miettinyt, että olisi ihanaa, kun olisi mahdollisimman vähän kaikenlaista tavaraa ja sellainen koti, jossa olisi vain vähän kaikkea olisi niin helppo pitää siistinäkin, mutta kun on viisihenkinen perhe (viisine mielipiteineen siitä mikä on säilyttämisen arvoista ja mikä ei) + koira ja vielä työhuonekin samassa huoneistossa, niin ideaali ja todellisuus ei vastaa juuri toisiaan.

    VastaaPoista