keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Vuoristorataa

Tämä päivä on ollut tunteiden osalta yhtä vuoristorataa.


Mies lähti viemään Nemon eläinlääkäriin Helsinkiin. Aamupäivän sai pelätä olisiko patti pahanlaatuinen vai ei, lääkärissä sanottiin, että patti on niin iso ja nopeasti kasvanut, että se voisi olla pahanlaatuinenkin ja verikokeita otettiin, joista näkyisi, jos kyseessä on levinnyt syöpä. Suuri helpotus oli kun selvisi, että veriarvot on ihan normaalit.


Ensimmäisellä eläinlääkärillä ei alettu leikkaamaan pattia koska se oli tosiaan niin iso, vaan suositeltiin toista lääkäriä, joka on tottunut operoimaan hankalampia tapauksia. Tälle toiselle lääkärille saikin ajan leikkaukseen melkein saman tien ja niin Nemon patti leikattiin ja Nemo samalla myös kastroitiin. Lääkäri sanoi, että pattia ei kuulemma ollut edes tarpeen tutkia, näytti niin klassiselta hormonaaliselta adenoomalta (=vaaraton) kuin mahdollista ja mitäpä tieto siitä oliko kyseessä pahanlaatuinen kasvain vai ei edes hyödyttäisi, jos kyseessä olisi syöpä, niin sille ei voisi kuitenkaan tehdä mitään. Ja ihan hyväkuntoinenhan ja pirteä Nemo on ollut, ruoka maistuu, jaksaa leikkiä ja rähistä toisille uroksille ja olisihan se verikokeissa näkynyt, jos siinä jotakin olisi ollut.


Lääkärit yhteensä maksoi aika järkyttävän paljon, yli 600 euroa. Ikinä meillä ei olisi ollut varaa tälläiseen, mutta sattumalta mies sai vähän yllättävältäkin taholta palkkion, jolla tämäkin eläinlääkärireissu sitten maksettiin. Tuntuu kuin rahat olisivat tipahtaneet suoraan taivaasta ja nyt ei osaa olla kuin kiitollinen mieli, kun niin ihmeellisesti tavalla meille näin asioita järjestetään juuri oikeaan aikaan, eikä ollut ensimmäinen kerta tämä.


Nyt sitten saa jännittää miten haava paranee ja miten Nemo toipuu. Ruoka ainakin maistuu.


Kotona Nemo sai tötsän päähänsä, jotta ei pääse nuolemaan haavaa.

4 kommenttia:

 1. Hyviä oloja toipilaalle! Eläinlääkärit on kamalan kalliita. Hienoa kulla, miten rahat johdatettiin teille! Taivaan Isä auttaa ihmeellisellä tavalla lapsiaan :)

  VastaaPoista
 2. Niin...on se ihmeellistä. Alunperin luulimme, että meillä olisi varaa käyttää Nemo lääkärissä vain niin, että kasvain diagnosoitaisiin, mutta nämä yllättäen tulleet rahat mahdollistivat leikkauksenkin, kasvainkin oli jo niin iso, että oli alkanut våhän vuotaakin.

  Nemolla on kuitenkin tärkeä oma paikkansa tässä perheessä, aina niin kiltti, kultainen ja uskollinen ja hassu. Lapsillekin Nemo on tärkeä ja opettanut heille oikeaa suhtautumista luontoon ja luontokappaleisiin.

  VastaaPoista
 3. Sydän syrjälläni luin tuota tekstiäsi, että miten Nemon mahtoi käydä lopulta.
  Ihanaa, että hauveli "pääsi säikähdyksellä" ja toipuminen on hyvässä jamassa!!
  Eläinlääkärit ovat niin kamalan kalliita, että tuntuu ettei mitäään ihmeellistäkään tehdä, niin ei satanen eikä kaksi nykyään enää riitä mihinkään.
  Taannoin meidän koiralta leikattiin varvas ja lasku oli kivat 850e...Luojan kiitos on vakuutus!

  Hyviä vointeja hauvalle!!

  VastaaPoista
 4. Hei Kahvinpapu :) Kiva, kun jätit kommenttia.

  Nii-in, on se kyllä kallista, kun miettii mitä kaikkea muuta sillä rahalla saisi. 850 euroa varpaan leikkaamisesta on kyllä melkoisen paljon. Meilläkin oli joskus Nemolle vakuutus, mutta ei näin vanhalla koiralla olisi varmaan enää edes ollut voimassa. Onneksi Nemo muuten ei ole kovin paljon tarvinnut eläinlääkäriä elämänsä aikana, joten ehkä tämänkin laskun voi kompensoida ikävuosien määrään.

  Nyt olen vain iloinen ja kiitollinen, että emme sitten lähteneet viemään Nemoa tänne kotikaupungin eläinlääkärille, kun kasvain oli kuitenkin niin iso ja hankalassa paikassa, vaan Nemo pääsi ihan expertin käsiin. Kaikki loppujen lopuksi järjestyi niin hyvin kuin vain voi järjestyä.

  Tänään on kuljettu tötsä päässä ja huvitettu ohikulkijoita ja ruokahalu tuntuu olevan loputon.

  VastaaPoista