maanantai 7. syyskuuta 2009

Palasia

Olen viime aikoina ostellut muutamia palapelejä, kirpputorilla ne pölyyntyvät pinoissa, koska juuri kukaan ei niitä halua ostaa ja siksi niitä saa muutamalla kymmenellä sentillä. Suurin osa ostamistani palapeleistä on ollut sellaisia tyypillisiä palapelejä, kauniita linnoja ja huviloita värikkäine puutarhoineen. Niiden kuvat herättävät muistoja lapsuudesta, jolloin kasailin useita sellaisia palapelejä ja haaveilin joskus pääseväni itse samantapaiseen idylliin (ja haaveilen yhä) ja siksi kai niitä ostankin.

En kyllä tiedä milloin minulla olisi aikaa, motivaatiota ja ennenkaikkea tilaa näitä kasata ja suurin ongelma on se, että valmiilla palapelillä ei ole oikein mitään käyttöä, mutta palat itsessäänkin jo ovat kauniita.

Poika ja Varis-palapelin ostin pari päivää sitten, olen aina pitänyt tästä Gallen-Kallelan maalauksesta, kasattuna se voisi sopia jopa tauluksi.I found this puzzle (Axel Gallen-Kallela's Boy and a crow) from flea market, I have always liked this painting. I don't know when and if I have time to do this puzzle (actually I haven't done them in years), but I think these pieces are very beautiful too, I could do something about them.

2 kommenttia:

 1. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi kasannut palapeliä... Voisi olla aika ihanaa ja mielen tyhjäävää puuhaa syksyisenä iltana. Kirppislöydöissä saa sitten jännittää, löytyykö kaikki palat laatikosta.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Samoin. Siitä on varmaan jo yli 15 vuotta, kun olen viimeksi palapelin kasannut, mutta kovasti kiehtoisi ajatus ryhtyä edes yhtä kokoamaan, vanhin poikakin alkaa olla jo siinä iässä, että hänellä voisi olla kiinnostusta isompien palapelien kokoamiseen ja onkin.

  Vaikka varmaan jos alkaisi kokoamaan palapeliä ja varsinkin jos kokoaisi yksin, niin sitä vain miettisi, miten paljon hyödyllisempään sen saman ajan voisi käyttää.

  Hauskaa viikkoa sinnekin.

  VastaaPoista