tiistai 29. syyskuuta 2009

Löytöviikko

Toissaviikolla tein hyviä löytöjä kirpputorilta (tai hyviä ja hyviä, minulle ne olivat hyviä). Kaksi vanhaa isohkoa turkoosia metallilaatikkoa, ilmeisesti ruotsalaisvalmisteisia molemmat. Ylempi on merkiltään Kungsörs ja alempi Nilsjohan, alempi on ilmeisesti tarkoitettu jonkinlaiseksi keksirasiaksi tai vastaavaksi, siinä on kolme erikseen irrotettavaa laatikkoa pinottuna, mutta vain 1 kansi.


Olen viime aikoina järkkäillyt työhuonetta ja etsinyt kaikenlaisia laatikoita säilytykseen, joten nämä tulivat tarpeeseen. Kolhuisia molemmat, mutta sopivat hyvin työhuoneeseen ja työhuoneen tavaroihin. Hintaa molemmilla oli 2 euroa kappale.

Lisäksi olin jo pitempään etsinyt ompelukonetta ihan pienimuotoiseen korjailuun ja simppeleitä ompelutöitä varten. Löysin tämän vanhan tyylikkään Contessan, josta tosin löysin netistä aika niukalti mitään tietoa, mutta pääasia on, että kone toimi ja ommel on hyvää ja tasaista. Hintaa koneella oli 17 euroa.
Tänään löysin samalta kirpparilta isoja tukevia pyörällisiä puulaatikoita 5 euroa kappale. Yhden jo ostin ja ajattelin ostaa lisää, niistä saa maalaamalla tosi hyviä lelu/säilytyslaatikotia. Onneksi on kirpparit.

6 kommenttia:

 1. Ihanan värinen ja muotoinen ja mukavasti kulunut rasia tuo ylinnä oleva. Ihana vintage-väri, olen hiukka kallellani tuohon väriin nykyisin. Tuo alempi rasiatrio on samanlainen kun meillä oli joskus lapsena, mutta oranssina. Todellisia löytäjä oot tehny, niinku tuo ompelukonekkin!

  VastaaPoista
 2. Hienot löydöt!

  Ompelukoneesta olen vähän kateellinen. On mulla hyvä ja toimiva ompelukone (aika uusi = ruma), mutta tuollainen kaunis katseenvangitsija olisi myös mukava.

  VastaaPoista
 3. Upeita löytöjä! Kauniita ja halpoja. Tosiaan, onneksi on kirpputorit. Vanhassa on vain niin paljon enemmän tunnelmaa ja henkeä, kuin uutuuttaan kiiltävissä.
  kivaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Trina: Samaan vintageturkoosiin minäkin olen hassahtanut, ajattelin maalata ne pyörälliset isot puulaatikotkin samalla sävyllä. Hauskaa, että teillä on ollut samanlainen purkki, itse en ollut koskaan nähnytkään moista ja vähän hämmentyneenäkin tarkastelin sitä. Allaolevasta linkistä löysin samanlaisen, mutta vaaleankeltaisen version, kakku/keksipurkki tosiaan kyseessä.

  http://doredoris.blogg.se/category/loppisfynd.html

  ElsaIlona: Ompelukone on minustakin tosi hieno, tosin olin vähän pettynyt kun niin vähän löysin tietoa koneesta, ei taida olla mikään kaikkein laadukkain malli, mutta tärkeintä, että suora ommel ja siksak sujuu. Kyllä näitä vanhoja ompelukoneita näkyy olevan tarjolla ja hintakin on yleensä edullinen. Huutonetissäkin näköjään joku oli myynyt vastaavaa (eikä ollut mennyt kaupaksi). Toivottavasti löydät oman katseenvangitsijasi.

  Sari: Niin sehän näistä ensisijaisesti löydön tekeekin, että ovat niin edullisia. Jos hinta menee kipukynnyksen yli jätän yleensä ostamatta, oli kyseessä mikä ihanuus tahansa. Monta kertaa olen miettinyt, että mitä tästä elämästä tulisi, jos kaiken joutuisi ostamaan kalliilla kaupasta, melkein kaikki lasten vaatteetkin ostan nykyään kirpparilta ja mukava harrastuskin kirpputoreilla kierteleminen on, sellaista löytöretkeilyä.

  Kivaa keski- ja loppuviikoa myös sinulle ja Trinalle ja ElsaIlonalle myös.

  VastaaPoista
 5. Oi, tuolla doredoriksen sivulla oli samanlainen liitutaulu, kuin mulla lapsena! Muutenkin tutunoloisia 70-luvun kamoja.

  VastaaPoista
 6. Ai sinäkin bongasit sen liitutaulun, minullakin se osui heti silmään, tosin itselläni ei sitä ollut mutta lapsuudenkaverilla kyllä. Herätti heti muistoja. Viimeaikoina on ollut enemmänkin tällaisia kokemuksia, että tavalla tai toisella törmää lapsuuden muistoihin, jotka oli jo unohtanut, se on aina jotenkin riemullinen kokemus.

  VastaaPoista