perjantai 25. syyskuuta 2009

Aarrekirja/Treasure book

Löytö muutaman vuoden takaa, suurikokoinen Allers Familj-journal lehden vuosikertakirja vuodelta 1894, täynnä toinen toistaan upeampia kuvia.

Treasure I bought from flea market some years ago, volume of Allers Familj-Journal Magazine 1894, full of amazing images.

Maalaukset ylhäältä alas:

Lauretta/ Jules Lefebvre, Kotimatkalla/ G.Kaufman
St. Hubertus/ W.Räuber

3 kommenttia:

 1. Onpa ollut löytö, arvokas. Kauniita kuvia. Tuosta ylemmästä tulee mieleen maalaus "tyttö ja helmikorvakoru", jotain samaa herkkää.

  VastaaPoista
 2. Hei Mirja,

  uskomattoman kauniita nuo vuosisadan takaiset vuosijulkaisut.

  Meidän talostamme löytyi olo huoneen lattian alta remontin yhteydessä kasa vastaavanlaisia ruotsinkielisiä joulujulkaisuja.

  VastaaPoista
 3. Hei Trina :) Löytö kirja oli hintansakin puolesta, en maksanut siitä kuin 10 euroa, Kirja on vielä aika iso ja painava, n. 40 cm korkea ja kuvat ovat sivunkokoisia, joten kuvien upeus ei ihan välity näistä kuvista. Osa kirjan painokuvista ovat ihan tunnettujen taiteiljoiden töitä, mutta kun en ole niin perehtynyt taidehistoriaan, vaikka kouluissa sitä on opiskeltukin, nimet eivät heti tuntuneet tutuilta. Kiinnostus kyllä näihin taiteiljoihiin/graafikoihin on herännyt ja myös nöyrä ihmetys siitä, miten ennen osattiinkin tehdä niin hienoja töitä.

  Hei Minttumaari :) Kyllä, harras olo tulee, kun selailee tätä kirjaa.

  Hienon löydön tekin olette tehneet. Olisiko kyse samasta lehdestä, ruotsinkielinen tämäkin. Ennen kuin löysin tämän vuosikertakirjan olin aiemmin ostanut Hietalahden kirpputorilta saman lehden pari irtonumeroversiota, joissa oli upeat värikkäät kannet, joiden takia lehdet ostinkin. Muistelen, että myyjä niinikään kertoi löytäneensä lehdet ostamastaan vanhasta talosta.

  Vanhoista taloista voi tosiaan löytää kaikenlaisia aarteita, siskollani on myös vanha puutalo ja olivat aikoinaan löytäneet remontin yhteydessä yhtä sun toista.

  VastaaPoista