keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kansakoulukalenterin nimien ruodintaa

Sain viimeinkin kansakoulukalenterin nimet ruodittua Suomen etunimet-listalle. Tässä kalenterista löytyneitä listalta puuttuvia nimiä:

Alheidin 1 nainen -1899
Angnell 1 mies 1900-19
Armilis 1m 1900-19 (Toivo Armilis)
Ensi-Aarre 1m 1920-39
Gerjada 1n
Ingeros 2n 1900-19
Inmar 10/2
Juritha 2n
Seiding 7m
Stadja 1n 1920-39
Vilrad 1m 1920-39

Pari muutakin löytynyttä yhdysnimeä:

Iiris-Sofia 1n 2009
Toivo-Aarre 1m 2000 l.

Eniten kuitenkin löytyi vanhoja nimiä, joita ei löydy väestörekisteristä.

Agne-Liina
Ainnikki,
Ann-Lily
Aslog
Cordi-May
Elitabeth
Eufemina
Henzie
Inkeborg
Kinnert
Lori-Kristiina
Majilis
Margarteta
Runald
Siro-Eeva
Velhelmiina
Velna
Vilheim

Ainnikki, Elitabeth, Inkeborg, Majilis, Margarteta, Velhelmiina, Vilheim ja Velna voivat olla kirjoitusvirheitäkin, niitäkin kalenterissa oli useita, joten on vaikea tietää ovatko nämä nimet olleet todella käytössä, mutta googlasin nimet ja ainakin nimihakutuloksia ko nimillä löytyi.

Luettelosta löytyi myös Palmu Tehotar Tuulikki, jonka täytyy olla Tenhotar, josta vain n on jäänyt uupumaan. Tehotar olisikin hauska nimi, sopisi hyvin nykyaikaan, vähän niinkuin tehotytön aikuisempi vastine. Googlesta ei löytynyt kuin Tehotar-nimisiä hevosia.

Täällä nimiyhdistelmiä tai harvinaisia/erikoisenkuuloisia nimiä, joita löytyi kansakoulukalenterista. Omia suosikkejani näistä tyttöjen nimistä Angele, Ethel, Meetta, Mildrid, Pelagea, Taisia, Tyra/Thyra/Tyyra ja Tilia (Tiliasta pidän erityisen paljon, samoin Pelagea on aivan ihana). Poikien nimistä suosikkeja ovat Reidar ja Volmar. Erikoisin nimiyhdistelmä on tämä Luja Perustus, onkohan/olikohan nimensä mukainen mies?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti