tiistai 26. toukokuuta 2009

Sankarikoira Nemo

Koirani pelasti eilen pienen luontokappaleen hengen.


Olimme tulossa iltakävelyltä kotiin ja ajattelin vielä kiertää etupihan kautta katsomassa onko pyykkituvassa pesuvuoroja vapaana. Kun tulimme takaisin, Nemo jähmettyi grillikatoksen kohdalla ja alkoi kiskomaan katokseen päin. Mietin mitä ihme siellä nyt on ja aloin kuulostelemaan ja kuulin jostakin rapinaa. Menin lähemmäs paikantamaan äänen lähdettä, kunnes näin penkkien alla mustan jätesäkin mytyllä, joka rapisi ja liikahteli. jotain elävää siellä oli sisällä.


Koska olen arkajalka ja mieleen tuli kaikkia kammottavia vaihtoehtoja mitä pussin sisällä voisi olla esim. iso rotta tai käärme, menin kotiin ja hälytin mieheni tutkimaan mitä jätesäkin sisällä oikein oli.


Mies meni ja vähän ajan päästä soitti. Jätesäkin sisältä oli kuulunut sihinää, siili oli joutunut sinne loukkoon. Mies oli ottanut siilin säkistä ja nostanut sen vatsapuolesta kantaen pihalle ja siili oli nopeasti lyllertänyt pihan poikki tiehensä.


Jätesäkin suu oli ollut työnnettynä penkin alle ja pussissa oli ollut vain pieni reikä, josta siili oli päässyt sisään ja oli joutunut ihan mytyllä olevan pussin perälle asti. Tuskin olisi selvinnyt omin nokkineen ulos vaan olisi kuollut sinne.


Ilman koirani valppautta siiliparka tuskin olisi päässyt pinteestään...Itse en olisi mihinkään grillikatoksesta kuuluvaan heikkoon rapinaan kiinnittänyt huomiota.


Todellinen sankarikoira siis.

Nemo (s.1999) ei ole saanut nimeään kala nimeltä Nemon mukaan (joka valmistui 2000-luvulla) vaan Vernen romaanin Kapteeni Nemon mukaan. Kapteeni Nemo tv-sarjan muistan lapsuudestani, tapahtumista ja juonesta en juuri mitään, mutta sen muistan, että sarjassa oli jotain kiehtovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti