sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Purkkikokoelmaa

Minulla on ollut enemmänkin erinäisiä vanhoja peltipurkkeja (mm. vanhoja kahvipurkkeja), mutta nämä ovat jääneet jäljelle. Vielä kymmenisen vuotta sitten keräilin paljon kaikenlaista esteettistä vanhaa tavaraa, mutta sitten lasten syntymän jälkeen tuli kausi, jolloin tavaran halusi olevan uutta, käytännöllistä ja toimivaa. Mutta huomaan nyt jälkeenpäin, että kadotin samalla myös ilon ja jotakin itsestäni...


Lady Coffee-purkilla on paljon tunnearvoa. Se on muisto lapsuudenkodistani, äidilläni oli tapana säilyttää siinä nappeja ja muita pieniä ompelutarvikkeita. Useinkin kävin kaivamassa purkin keittiön komerosta levittääkseni sisällön pöydälle ja tutkiakseni purkin pikkutavaroita, äitini ei yleensä ilahtunut siitä.

Nämä purkit luulin jo vieneeni kirpparille viime muuton yhteydessä, siksi olin iloinen kun ne löytyivätkin komeron perältä. Molemmat olen löytänyt kirpputorilta jotain 10 vuotta sitten ja vielä eri reissuilta, niin että välissä oli useampi kuukausi. Purkkien alkuperäisestä käyttötarkoituksesta en tiedä, mutta purkkien värimaailma ja kuviot ovat kauniita.Tämän purkin löysin kirpparilta muutamia vuosia ennen Dianan kuolemaa. Tällä voisi olla jo vähän rahallistakin arvoa.

2 kommenttia:

  1. Kirpparilta löytämissäsi (kullanvärisissä) peltirasioissa on ollut kahvipaketit sisällä. Joskus 60-vuvun lopulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi tästä tiedosta :)

    VastaaPoista